2012-07-04 16:40:03
Φωτογραφία για Υπεράνω του νόμου, λόγω ιδεολογίας;
Οι επιβαίνοντες σε όχημα ιδιοκτησίας του ΚΚΕ αρνήθηκαν τον έλεγχο της αστυνομίας. Παρενέβη ο ταξίαρχος, κλήθηκε ο Εισαγγελέας, οδηγήθηκαν συνοδεία περιπολικών στο Α.Τ., σχηματίστηκε δικογραφία και εν τέλει αφέθησαν ελεύθεροι.

Το ότι στο ΚΚΕ τα στελέχη και οι υπάλληλοί του έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης και στάσης ζωής, είναι σε όλους γνωστό. Όπως γνωστό είναι και αυτό που άλλοι ονομάζουν «συνέπεια και σταθερότητα», άλλοι απλώς «εμμονές». Ο αγωνιστικός χαρακτήρας του κόμματος φαίνεται όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις δίνει λανθασμένες εντυπώσεις και οδηγεί ορισμένους σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Άλλη ερμηνεία, εμείς τουλάχιστον, δεν μπορούμε να δώσουμε σ’ αυτό το περιστατικό, που, κυριολεκτικά απ’ το πουθενά, τόση ένταση δημιούργησε το περασμένο Σάββατο το πρωί, όταν οι τρεις νεαροί επιβαίνοντες σε όχημα ιδιοκτησίας του ΚΚΕ αρνήθηκαν να συνεργαστούν σε τυπικό έλεγχο της αστυνομίας στην περιοχή της Αμφιλοχίας.


Όπως σε όλους μας έχει συμβεί ή θα συμβεί κατά πάσα βεβαιότητα κάποια στιγμή στο μέλλον, η αστυνομία είχε στήσει το καθιερωμένο «μπλόκο» και σταμάτησε το εν λόγω όχημα για έλεγχο. Έλεγχο τυπικό. Απ’ αυτούς τους τυπικούς τροχονομικούς ελέγχους που θεωρούνται «ρουτίνα» για τις αρχές, απ’ τους οποίους όμως συχνότατα προκύπτουν «λαβράκια», που στη δική μας περιοχή έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης διακίνησης μεταναστών, χωρίς να αποκλείονται οι περισσότερο σοβαρές υποθέσεις. Σε κανέναν δεν αρέσει ο έλεγχος, ουδείς πολίτης όμως διανοήθηκε ποτέ να τον αρνηθεί, όσο και αν αντιδρά αρχικά, όσο κι αν δυσανασχετεί. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, ευγενικά μας ευχαριστεί για τη συνεργασία και την κατανόηση και όλα τελειώνουν εκεί.

Οι τρεις νεαροί στην ηλικία επιβαίνοντες στο όχημα του ΚΚΕ όμως είχαν εντελώς διαφορετική άποψη και έκριναν ότι η αστυνομία δεν είχε κανένα δικαίωμα να τους ελέγξει. Αρνήθηκαν έτσι να ανοίξουν το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, ενώ για σωματικό έλεγχο… ούτε κατά διάνοια. Όπως ήταν επόμενο επικράτησε ένταση και αμηχανία στους αστυνομικούς, στο σημείο έσπευσε ο Αστυνομικός Διευθυντής, κλήθηκε δε και ο Εισαγγελέας. Τελικά, ύστερα από τρίωρες «διαπραγματεύσεις» το όχημα του ΚΚΕ «συνοδεύτηκε» μέχρι το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έσπευσαν και τοπικά στελέχη του κόμματος να συμπαρασταθούν (!;;) στους τρεις επιβαίνοντες σ’ αυτό.

Οι νεαροί αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι, σε βάρος τους όμως σχηματίστηκε δικογραφία και θα αποφανθεί τώρα ο Εισαγγελέας για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειωθεί ότι τίποτε το ύποπτο δεν υπήρχε και δεν βρέθηκε στο όχημα, οι τρεις δεν είχαν τίποτε να φοβηθούν και να κρύψουν, από «άποψη» και ιδεολογία μόνο αρνήθηκαν τον έλεγχο. Και το ερώτημα, στην περίπτωση πολύ περισσότερο που η δικογραφία πεταχτεί σον κάλαθο των αχρήστων, είναι: Εμείς μπορούμε να είμαστε το ίδιο «ιδεολόγοι» όταν μας σταματήσουν για έλεγχο… ή θα έχουμε άλλα;

Εφημερίδα «Συνείδηση»

agriniopress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ