2012-07-04 17:16:02
Φωτογραφία για Συναντήσεις Πλεβνέλιεφ με Παπούλια και Μεϊμαράκη
Η περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη «εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βουλγαρίας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών και των αντίστοιχων αντιπροσωπειών, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος πραγματοποιεί από το πρωί στην Αθήνα, διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Παπούλια. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του κ. Πλεβνέλιεφ στο εξωτερικό, από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι η Βουλγαρία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, παρά την οικονομική κρίση, με τον όγκο των συναλλαγών να ξεπερνάει τα 2,4 δισ. ευρώ, το 2011 και, συνολικά, η επενδυτική δράση της Ελλάδας στη γειτονική χώρα υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.


Ο Βούλγαρος ηγέτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Παπούλια να συνέλθει, έως το τέλος του έτους, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, το οποίο θα ενισχύσει «τη φιλία και συνεργασία των δύο χωρών, η οποία έχει στρατηγική σημασία για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεβνέλιεφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι Ελλάδα και Βουλγαρία μπορεί να διευρύνουν ακόμα περισσότερο και σε όλα τα επίπεδα την συνεργασία τους, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών. της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση.

Νωρίτερα, στην οδό Ηρώδου του Αττικού, μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε η επίσημη υποδοχή του Βούλγαρου Προέδρου ενώ, λίγο αργότερα, στις διευρυμένες συνομιλίες επικεφαλής ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος και Ν. Μλαντένοφ.

Το βράδυ, ο Βούλγαρος Πρόεδρος θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα του παραθέσει ο Κάρολος Παπούλιας ενώ, αύριο το πρωί, οι δύο ηγέτες θα παραστούν σε πρόγευμα εργασίας με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ, στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου, αύριο το απόγευμα, θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ