2012-07-04 21:59:06
Φωτογραφία για «Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο»
«Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία, ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται για να πληρώνουν το 25% - 30% του εισοδήματος, διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά και αν συνυπολογισθούν το κόστος της ΔΕΗ, της θέρμανσης, το κόστος της ζωής σε σχέση και με την μείωση των μισθών, είναι αδύνατη η πληρωμή της εφορίας, έστω και με δόσεις, τού 25% ή του 30% του μισθού», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Είναι απαράδεκτο άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα ή άνεργοι να πληρώνουν εφορία γιατί έχουν ένα σπίτι, ο άνεργος δεν μπορεί να κάνει το σπίτι φαγητό», είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «αύριο θα υπάρχει μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα θεωρείται φοροφυγάς, επομένως χρειάζεται υπεράσπιση για να μην του κάνουν κατασχέσεις».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που «με αυτήν την κυβέρνηση και με αυτή τη σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό».

«Ωστόσο, πρέπει να διεκδικήσουμε φοροαπαλλαγές για τον λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων και των εισοδημάτων φυσικών προσώπων που είναι πολύ υψηλά, π.χ. πάνω από 40.000 ευρώ, πάνω από 50.000 ευρώ, πάνω από 100.000 ευρώ», είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ