2012-07-04 22:16:48
Φωτογραφία για Νέα συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων την Πέμπτη για το κλείδωμα των κόκκινων γραμμών...!!!
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με αντικείμενο την οριστικοποίηση των θέσεων, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνώσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση των Χρ.Λαζαρίδη (ΝΔ), Κ.Σκανδαλίδη (ΠΑΣΟΚ) και Δ.Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ) συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και η εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.

Μεταξύ των τριών υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών.

Επίσης υπάρχει ομοθυμία να μην γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό, ενώ συμφωνία υπάρχει για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αποφασίστηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος δεν θα τεθούν άμεσα και παραπέμπονται να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013.

Ως άμεση όμως δέσμευση της κυβέρνησης αναλαμβάνεται η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, με βασικό κριτήριο στο κάθε νέο τμήμα να εκλέγονται το πολύ έξι βουλευτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με την γέννηση τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος.

Πάντως, η ΔΗΜΑΡ διευκρινίζει ότι υπάρχει τρικομματική συμφωνία το θέμα για την ιθαγένεια να παραπεμφθεί σε διακομματική επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το ζήτημα αυτό.

Σχετικά με τη επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, θα διατυπωθεί, μεταξύ άλλων, το αίτημα να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις, καθώς τα ποσά είναι μεγάλα και δύσκολά μπορούν να αποπληρωθούν άμεσα.

Όσον αφορά στη δέσμευση να απολυθούν 15.000 από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα δεν το αποδέχονται γιατί δεν θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και, όπως λέγεται, στέλνει λάθος μήνυμα αυξάνοντας την ανεργία. Αντιπροτείνεται η κατάργηση φορέων και υπηρεσιών και για τους υπαλλήλους ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας και μετατάξεις έπειτα από αξιολόγηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ