2012-07-05 13:54:03
Φωτογραφία για Το βρώμικο παιχνίδι της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας
Μνημόνιο 3 και έξοδος από το ευρώ... Επαναφορά του χειρότερου σεναρίου υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες ετοιμάζουν σιωπηρά οι Γερμανοί, προετοιμάζοντας τη χώρα τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ελληνική χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα», σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Βερολίνο ετοιμάζεται για οριστικό τέλος στην ελληνική υπόθεση, εκτιμώντας ότι η περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει – πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρουν στα «Επίκαιρα» ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς στις 24 του μήνα αναμένεται να επιστρέψουν οι επικεφαλής για να αρχίσουν οι επί της ουσίας διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Μεταξύ 1ης και 20 Αυγούστου το ΔΝΤ σταματά τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι της τρόικας.


Εφόσον αντιμετωπιστεί το θέμα του ομολόγου της ΕΚΤ, ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, το οποίο λήγει τέλη Αυγούστου και δεν έχει συμπεριληφθεί στο PSI, τα ψέματα θα τελειώσουν το Σεπτέμβριο.

Η όποια επαναδιαπραγμάτευση, με ότι ενδεχομένως πετύχει η ελληνική πλευρά, για παράδειγμα επιμήκυνση κατά ένα ή δύο έτη, θα καταλήξει σε τρίτο μνημόνιο, το οποίο παρά τις επιμέρους διευθετήσεις, όπως λένε στα «Επίκαιρα» πηγές από την τρόικα «αναμένεται να θεωρηθεί σκληρό, αν λάβουμε υπόψη τα κριτήρια με τα οποία αξιολογεί η ελληνική πλευρά την ένταση του προγράμματος, αλλά πάντως είναι αναγκαίο».

Πάντως, η απόπειρα εφαρμογής των μέτρων στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοικοκυριά και η αγορά έχει μάλλον προδιαγεγραμμένη κατάληξη σε ότι αφορά στα φορολογικά έσοδα. Η υστέρηση, αν όχι κατάρρευση, εσόδων μέχρι το φθινόπωρο είναι η πιθανότερη εκδοχή.

Επιβάλλοντας και τρίτο μνημόνιο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σκληρότερο από τα προηγούμενα, οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι ωθούν την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ λόγω αντικειμενικής αδυναμίας υλοποίησής του.

newsbeast.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ