2012-07-05 14:28:13
Φωτογραφία για Wall Street Journal:Η τρόικα μπορεί να οδηγήσε σενέες εκλογές την Ελλάδα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η τρόικα που επισκέπτεται την Ελλάδα αυτές της ημέρες προτίθεται να ζητήσει μέσα στο 2012 νέα μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχο της τρόικας, ο οποίος δηλώνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα. Οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα ήταν αναπόφευκτη μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις κυβερνητικής πηγής σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίζεται ότι «Αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμος θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει».

πηγή:newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ