2012-07-05 15:20:49
Φωτογραφία για Κύπρος: Ρίξανε άκυρο στη τρόικα
Τρία ηχηρά ''όχι'' εισέπραξε η τρόικα, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα stockwatch.

Οι συνδικαλιστές της Κύπρου, ανέφεραν στους τεχνοκράτες της τρόικας ότι ο κοινωνικός διάλογος , η ΑΤΑ, και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, αποτελούν κόκκινες γραμμές.

Σε δηλώσεις τους, μετά την πρώτη συνάντησή τους με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξέφρασαν τη λύπη τους για τη χθεσινή στάση των εργοδοτικών οργανώσεων να θέσουν θέμα κατάργησης της ΑΤΑ, προς τους τεχνοκράτες της τρόικα.

''Τονίσαμε στην τρόικα ότι δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση την κατάργηση της ΑΤΑ, και εξηγήσαμε και τους λόγους'', ανέφερε ο γενικός γραμματέας τη ΣΕΚ, Νίκος Μωυσέως.

Επισήμανε επίσης ότι ''υποδείξαμε με έμφαση ότι αναμένουμε σεβασμό στην παράδοση της κυπριακής κοινωνίας για κοινωνικό διάλογο και συλλογική διαπραγμάτευση, ενώ ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κατάργηση της ΑΤΑ και αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης''.


Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκου Χατζηπέτρου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ''ξεκαθαρίσαμε πως δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στρέβλωση ή κατάργηση της ΑΤΑ. Διαπίστωσαν ότι στην Κύπρο υπάρχει διάλογος και συννενόηση''.

Ο γενικός γραμματέας της ΔΕΟΚ, Διομήδης Διομήδους στις δηλώσεις του εστιάστηκε στις ανησυχίες που μετέφεραν στο κλιμάκιο της τρόικα για τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος της έλλειψης ρευστότητας και των ψηλών επιτοκίων.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι δεν αναμένουν από την τρόικα σκληρά μέτρα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ