2012-07-05 18:06:30
Φωτογραφία για Στα άδυτα της Σαϊεντολογίας - Δείτε φωτογραφίες από το αρχηγείο-φρούριο
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και στοίχισε το γάμο του Τομ Κρουζ με την Κέιτι Χολμς ήταν το ενδεχόμενο η 6χρονη κόρη του ζευγαριού Σούρι να πάει έγκλειστη στο διαβόητο εκπαιδευτήριο της οργάνωσης, Sea Organization, γνωστό και ως «Sea Org».

Το Sea Org βρίσκεται σε μια ερημική περιοχή της Καλιφόρνια. Εκεί είναι η βάση της Σαϊεντολογίας, το αρχηγείο της οργάνωσης - αίρεσης. Σύμφωνα με το «καταστατικό» τα μέλη της ακαδημίας της Σαϊεντολογίας, απαγορεύεται να κάνουν παιδιά και λαμβάνουν 50 δολάρια την εβδομάδα, ως αμοιβή.

Ανάμεσα στους τρόπους εκπαίδευσης της ακαδημίας περιλαμβάνεται και η τιμωρία στην «Τρύπα». Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο μέλος, για παράδειγμα, κοιτάξει «στραβά» έναν ανώτερο, φυλακίζεται σε δύο αμπάρια, έξω από το κτίριο, για πολλές ώρες και χωρίς τροφή. Οι «γέροντες» της Σαϊεντολογίας, έχουν πείσει τα μέλη της «Sea Org» ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να τιμωρούνται εθελοντικά.Οι τιμωρίες μπορεί να περιλαμβάνουν στέρηση τροφής, ύπνου ή ακόμα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με το ABC News.

H τιμωρία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει χειρωνακτική εργασία ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι «τιμωρημένοι» ντύνονται και με μαύρα ρούχα για να στιγματίζονται.

Το συγκρότημα λέγεται ότι φυλάσσεται από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι κρύβονται σε καταλύματα. Επίσης, γύρω γύρω υπάρχει φράχτης ενώ είναι γεμάτο ανιχνευτές κίνησης.
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ