2012-07-05 23:40:05
Φωτογραφία για Τέλος προνομίων για τους υπαλλήλους της Βουλής… «διανομή» των βουλευτικών αυτοκινήτων
Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στη Βουλή μετά την αποκάλυψη ότι με υπογραφή του πρώην προέδρου, Βύρωνα Πολύδωρα, ο κάθε υπάλληλος της Βουλής θα λάμβανε ως μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις 1000 ευρώ. Οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου στράφηκαν κατά των δημοσιογράφων, κατηγορώντας τους ότι με τα ρεπορτάζ τους υπερέβαλλαν, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους. Επιπλέον, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου πολλές φορές επεχείρησαν να υπενθυμίσουν προνόμια άλλων δημοσίων υπαλλήλων, που κατά τη γνώμη τους παραμένουν στο «απυρόβλητο», ή ακόμη και δημοσιογράφων, που εργάστηκαν στη Βουλή και τότε δεν αποκάλυπταν τα προνόμια.

«Θέλετε να οδηγηθούμε σε ανθρωποφαγία; Θέλετε πόλεμο; Εδώ έχω μια λίστα στα χέρια μου, από την οποία προκύπτει ότι συνάδελφός σας δημοσιογράφος πήρε εκλογικό επίδομα και τώρα καταγγέλλει εμάς, που στο κάτω-κάτω οι περισσότεροι από μας το δουλέψαμε», έλεγε χαρακτηριστικά πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής, Παναγιώτης Πολίτης.


Το συγκεκριμένο ποσό θα δινόταν «κουρεμένο» κατά 3000 χιλιάδες ευρώ, καθώς ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής διεκδίκησαν ως επίδομα 4000 συνολικά για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις, τελικά ο κ. Πολύδωρας ενέκρινε μόνον 1000 ευρώ στον καθένα.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το επίδομα εγκρίθηκε για το σύνολο των υπαλλήλων της Βουλής ως επίδομα για το φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, παρότι στη διαδικασία αυτή δεν εμπλέκονται όλοι οι υπάλληλοι.

Την ώρα πάντως που ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν προτίθεται να υπογράψει την απόφαση εκταμίευσης του επίμαχου ποσού, ενώ έπειτα από αυστηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι αποφασισμένος να περικόψει προνόμια των υπαλλήλων, οι βουλευτές τις επόμενες μέρες θα παραλάβουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα καθώς μόλις 32 από τους 300 δεν θέλησαν τελικά να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

Πρόκειται για αυτοκίνητα 1800 κυβικών με μηνιαίο μίσθωμα έως 1200 ευρώ, που δικαιούνται οι βουλευτές της επαρχίας, και για αυτοκίνητα 1400 κυβικών και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα για τους βουλευτές Αττικής.

Σε ότι αφορά στα βουλευτικά αυτοκίνητα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα οχήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις προσωπικές τους μετακινήσεις, αλλά για κομματικές δραστηριότητες, με έμφαση στο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέσα στα καθήκοντα κάθε βουλευτή είναι να βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων και όχι να κάνει βόλτες προεκλογικά. Αν κάποιοι θεωρούν πως αυτό είναι παράνομο, τότε ας μας αφαιρέσουν τα βουλευτικά οχήματα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ