2012-07-05 23:59:15
Φωτογραφία για Αλλαγές στο Μνημόνιο, για να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή...!!!
Να αποφύγει πάση θυσία οποιοδήποτε μοντέλο διαπραγμάτευσης οδηγήσει υποχρεωτικά την επικύρωσή της μέσα από τα Κοινοβούλια των «17» της ευρωζώνης επιδιώκει η κυβέρνηση,

.... αντιλαμβανόμενη την ανισορροπία δυνάμεων και το εν γένει ρευστό περιβάλλον που καταγράφεται επί του παρόντος στους κόλπους της Ε.Ε. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει στενά περιθώρια για δραστικές διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμά. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, στην περίπου 50 λεπτών συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Τρόικα, ο κ. Σαμαράς πέρασε το μήνυμα των αναγκαίων αλλαγών, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και να διαμορφωθεί επενδυτικό περιβάλλον που θα συνδυαστεί με νέες θέσεις εργασίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνόχη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου που δίνει το κλίμα της συνάντησης.


Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου περιέγραφαν χαρακτηριστικά ότι στην παρούσα φάση, το μπαλάκι βρίσκεται στο ελληνικό τερέν με την κυβέρνηση να καίγεται να δώσει δείγματα γραφής στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να καλλιεργηθεί κατάλληλο περιβάλλον ώστε η χώρα να αντιμετωπιστεί ευμενέστερα.

Γι’ αυτό άλλωστε και το βάρος, κατά τις συναντήσεις της τριμερούς επιτροπής με στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να έχει πέσει στην εξεύρεση πεδίου σύγκλισης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Για την ώρα πάντως, το κλιμάκιο της Τρόικας περιορίζεται στην καταγραφή των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας με στόχο να προχωρήσει στη σύνταξη της έκθεσής της, βάσει της οποίας και θα ξεκινήσει η όποια διαπραγμάτευση.

Πάντως, είναι προφανές ότι το περιβάλλον είναι ιδιαιτέρως βαρύ για την Ελλάδα με τον Υπουργό Οικονομικών να λαμβάνει ήδη από σήμερα, κατά τη συνάντησή του με την Τρόικα, ένα σαφές μήνυμα: Στο Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο θα συμμετάσχει, θα έχει ιδιαιτέρως δύσκολη δουλειά. Η τελική εικόνα αναμένεται να διαμορφωθεί τέλος, κατά την εκ νέου συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την Τρόικα, κατά πάσα πιθανότητα το πρωί της Κυριακής.

Πάνος Ρασσιάς / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2013 McLaren MP4-12C Spider
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2013 McLaren MP4-12C Spider
Ψάξτε για παραλία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψάξτε για παραλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ