2012-07-06 13:05:04
Φωτογραφία για Επιστολή στο Σαρρή για να σωπάσει!
Επιστολή για να κλείσει το στόμα του έλαβε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια. Η επιστολή στάληκε από τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, πριν από λίγες ημέρες στον κ. Σαρρή προσωπικά, αμέσως μετά από δύο δηλώσεις - συνεντεύξεις που έδωσε στους Financial Times και το Reuters.

Συγκεκριμένα, στους Financial Times (3/6/2012) ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας είπε ότι η χώρα δεν έχει πολλές εναλλακτικές και ότι «είναι δύσκολο να δούμε από πού θα έρθει η ανακεφαλαιοποίηση εάν όχι από την Ευρώπη».

Χαρακτηριστικά, είχε αναφέρει ο κ. Σαρρής στη βρετανική εφημερίδα ότι «η διάθεση για δάνεια προς την Κύπρο έχει στερέψει εδώ και μήνες».

Στο ίδιο ρεπορτάζ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε επισημάνει πως είναι πιθανή η προσφυγή της Κύπρου στον Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στο τραπεζικό της σύστημα.

Λίγες ημέρες μετά - συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 2012 - με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο Μιχάλης Σαρρής έδειξε βασικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο ως τον κύριο υπεύθυνο για τα προβλήματα της Λαϊκής. «Νομίζω ότι ξεκάθαρα δεν ήταν καθόλου σοφές αποφάσεις», είχε αναφέρει στο Reuters ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου και νυν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ