2012-07-06 20:34:55
Φωτογραφία για ΕΝΝΕΑ ΑΜΕΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (VIDEO)
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέσσερα πράγματα, αλήθεια, προοπτική, ελπίδα και από κουράγιο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή, με την οποία ξεκίνησε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων, που ολοκληρώνεται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πρόσθεσε πως η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως αυτή η κυβέρνηση, είπε, είναι αποφασισμένη να πει όλη την αλήθεια και να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Η πρώτη μάχη που πρέπει να δώσει αυτή η χώρα είναι η μάχη του προφανούς, του αυτονόητου, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας ότι όπλο της κυβέρνησης θα είναι η αποφασιστικότητα.

Πρέπει να ενισχυθεί η θέση μας στην Ευρώπη, όχι να απομονωθούμε, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς. Πρέπει να αλλάξουμε το κράτος και την οικονομία μας ώστε να μην χρειαστούμε ξανά μηχανισμό στήριξης, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Παρα τις δυσκολίες, θα πετύχουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Χαιρέτισε δε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την αποφασιστικότητα των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Έκανε λόγο για μία κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και η οποία έχει ως στόχο να βγάλει την χώρα από την κρίση, να καλύψει το χαμένο χρόνο και να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται.

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως προτεραιότητα την ανάσχεση της ύφεσης και αναφέρθηκε στα 9 άμεσα βήματα που θα κάνει η κυβέρνηση.

 

 Πρώτον, είπε ο κ. Σαμαράς, θα δοθεί έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις.

Δεύτερον, θα προωθηθούν και αποκρατικοποιήσεις που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας, αναφέροντας τον ΟΣΕ και την αγορά ενέργειας με παραχώρηση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Τρίτον, θα δοθεί προτεραιότητα σε συμβάσεις παραχώρησης υποδομών.

Ως τέταρτο βήμα, ανέφερε πως θα γίνει με πιο εντατικούς ρυθμούς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Πέμπτο βήμα, θα είναι το ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Έκτο βήμα, θα είναι η κατάργηση και η συγχώνευση δεκάδων φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Το έβδομο βήμα θα αφορά μέτρα για την στήριξη της ρευστότητας και το όγδοο άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη.

Ως ένατο βήμα ανέφερε πως «θα επισπεύσουμε τη διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών από και προς το δημόσιο».

Πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, στη Βουλή, ορκίστηκαν βουλευτές ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι δεν είχαν ορκιστεί στην ορκωμοσία της περασμένης εβδομάδας.

Μετά την αποψινή ομιλία του κ. Σαμαρά, η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της όπως προβλέπει ο κανονισμός για το Σάββατο το απόγευμα. Η κοινοβουλευτική διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες όλων των αρχηγών των κομμάτων.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ