2012-07-07 00:22:06
Φωτογραφία για Λονδινο: εγκαινιάστηκε ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης [BINTEO]
Ο ουρανοξύστης που σχεδίασε ο διεθνούς φήμης ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο θα «κοιτά» την πόλη από ύψος 310 μέτρων και είναι το υψηλότερο κτίριο όχι μόνο στη Βρετανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση (εκτός τού κατά 14 μέτρα υψηλότερου Πύργου του Αϊφελ στο Παρίσι).

Η «πολυχρηστικότητα» του ουρανοξύστη έγκειται στον διαχωρισμό του σε τέσσερις οριζόντιες ζώνες. Τους τρεις πρώτους ορόφους καταλαμβάνουν  εμπορικά καταστήματα. Μέχρι το 31ο επίπεδο θα βρίσκονται γραφεία, ενώ στους επόμενους 12 ορόφους θα στεγαστεί το ξενοδοχείο Shagri-la. Την καλύτερη όμως θέα έχουν οι ένοικοι των υπερπολυτελών διαμερισμάτων από τον 53ο ως και τον 63ο όροφο. Το ετερόκλητο πλήθος που θα συχνάζει στον γυάλινο πύργο θα μπορεί να επισκέπτεται εκθέσεις έργων τέχνης, χώρους με περιμετρική θέα στο Λονδίνο, εστιατόρια

και spa που θα δημιουργηθούν σε άλλους 10 ορόφους.

Ο καινοτόμος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός γίνεται αντιληπτός ήδη από την είσοδο, η οποία θα συνδέεται με τον υπόγειο σταθμό του μετρό. Στον ενδιάμεσο χώρο εκτός από καταστήματα εστίασης και καφετέριες θα υπάρχει και ένα Κέντρο Εκπαίδευσης το οποίο θα τονίζει τον κομβικό ρόλο του κτίσματος στη ζωή της πόλης.
planet-greece
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ