2012-07-07 09:01:03
Φωτογραφία για Ο Χίτλερ ήθελε να σώσει έναν Εβραίο
Ο Αδόλφος Χίτλερ παρενέβη προσωπικά για να σώσει έναν Εβραίο, διοικητή της  μονάδας του στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, αποκαλύπτει επιστολή του ηγέτη των SS Χάινριχ Χίμλερ.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο Ερνστ Ες δεν θα πρέπει να καταδιωχθεί ή να εκτοπιστεί καθώς αυτή είναι η επιθυμία του Φίρερ.

Ο Ες, που είχε παρασημοφορηθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, διετέλεσε διοικητής για ένα σύντομο διάστημα στην μονάδα του Χίτλερ στη Φλάνδρα, εργάστηκε στο δικαστικό σώμα στην περιοχή του Ντίσελντορφ ως το 1936, οπότε ίσχυσαν οι ναζιστικοί νόμοι περί της φυλετικής «καθαρότητας» και αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ο Ες έγραψε τότε στον Χίτλερ επιστολή στην οποία επεσήμανε ότι «για εμάς, ισοδυναμεί με πνευματικό θάνατο το να κατηγοριοποιούμαστε ως Εβραίοι και να είμαστε εκτεθειμένοι στην γενική περιφρόνηση».

Λίγο αργότερα η εντολή του Χίτλερ είχε ανακληθεί και έτσι ο Ες πέρασε το υπόλοιπο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έγκλειστος σε ένα από τα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Η αδελφή του πέθανε στο Αουσβιτς-Μπιρκενάου ενώ η μητέρα του κατάφερε να διαφύγει στην Ελβετία, όπου της δόθηκε πολιτικό άσυλο.


Μεταπολεμικά ο Ες, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών το 1983, παρέμεινε στη Γερμανία, όπου ανέλαβε επικεφαλής του οργανισμού των ομοσπονδιακών σιδηροδρόμων.

Τέλος από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι ο Χίτλερ προστάτευσε προσωπικά και τον οικογενειακό γιατρό του, τον Έντουαρντ Μπλοχ, ο οποίος ζούσε στην Αυστρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ