2012-07-07 12:12:00
Φωτογραφία για Το Ισραήλ ετοιμάζει έναν μεγάλο πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ
Ξεκινά το χάος ή ένας κύκλος πολέμων;

Ο στρατιωτικός διοικητής, Χέρτζ Χαλέβι της 91ης ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού, που σταθμεύει στο βόρειο τμήμα των συνόρων της χώρας δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες ότι «ο στρατός μας προετοιμάζεται για έναν μεγάλο πόλεμο στο Λίβανο με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Θα είναι ένας δύσκολος και βίαιος πόλεμος», είπε.

Προετοιμασία εν όψει του χάους

Ο Χαλέβι τόνισε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται για πόλεμο εν όψει του κινδύνου ανάφλεξης της περιοχής με τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη Συρία.

Ο Ισραηλινός στρατός θα προσπαθήσει να ετοιμαστεί στο ενδεχόμενο χάος που θα δημιουργηθεί από την ανατροπή του Άσαντ.

Ο πόλεμος θα είναι πολύ διαφορετικός

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz ο ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι «ο ερχόμενος πόλεμος θα είναι διαφορετικός. Θα είναι άμεσος και σύντομος, σαν να βαδίζουμε στην εξοχή, πώς να σας το πώ πολύ γρήγορος».

Ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε, εξάλλου, ότι η επίθεση στο Λίβανο θα είναι πολύ βίαιη και από ότι άφησε να εννοηθεί θα προκληθεί μεγάλη ζημιά.

Σύμφωνα με την Haaretz ο ισραηλινός στρατός στην επίθεση του κατά της Χεζμπολάχ έχει προβεί σε επιθετικές προσομοιώσεις, ειδικά σε χωριά του νότιου Λιβάνου και έχει δοκιμάσει τα σχέδιά του για μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ