2012-07-07 12:19:04
Φωτογραφία για «Ανοιχτό» ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Βενιζέλος
Σε πορεία «ανασύστασης» μέσω της αυτο-οργάνωσης έθεσε το ΠΑΣΟΚ η εθνική του συνδιάσκεψη, στην οποία έδωσαν το «παρών» όλα τα γνωστά του στελέχη, σε μια επίδειξη συσπείρωσης, τουλάχιστον των δυνάμεων που καταγράφηκαν εκλογικά στις πρόσφατες αναμετρήσεις, και σε μια προσπάθεια να ξανασυσπειρώσει τις δυνάμεις που το εγκατέλειψαν εκλογικά, αλλά όχι πολιτικά και αξιακά, όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, που τόνισε ότι «το μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές δεν είναι ό,τι απέμεινε, αλλά η μαγιά για την ανασύσταση της παράταξης και την εκ νέου μεγέθυνσή της», φρόντισε να βάλει τέλος και στην όποια συζήτηση για το όνομα και τα σύμβολα του κινήματος. Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολα, τόνισε χαρακτηριστικά, αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των περίπου 2.000 συνέδρων, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί ένα νέο και γνήσιο περιεχόμενο σε αυτά.


Περιγράφοντας το νέο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο, ψηφιακό, μαζικό, που να εκφράζει τα πλειοψηφικά ρεύματα της κοινωνίας, με συγκροτημένη άποψη για την πορεία του έθνους και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Είμαστε, είπε, η παράταξη της εθνικής, πατριωτικής ευθύνης και το στοίχημα είναι να ξαναγνωριστούμε όλοι με αυθεντικό τρόπο.

Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, είναι ο εκφραστής της πολιτικής της αλήθειας και απευθύνεται στους ανθρώπους που το εγκατέλειψαν στις τελευταίες εκλογές να προσέλθουν και να διαμορφώσουν από κοινού το νέο ΠΑΣΟΚ. Απευθύνθηκε επίσης και στις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο ίδιο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, προκειμένου να επιχειρήσουν τη δημιουργία ενός πολιτικού μορφώματος ανάλογου εκείνου της «Ελιάς» στην Ιταλία.

Κρίση και δανειακή σύμβαση

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης σε προσπάθειες υπονόμευσης του Κινήματος και σε κάποιους που έβλαψαν την παράταξη στο παρελθόν, αλλά δεν θα τους επιτραπεί να κάνουν το ίδιο και σήμερα, σημειώνοντας ότι η παράταξη μπόρεσε και απέβαλε συμπεριφορές που την πλήγωσαν και την ντρόπιασαν και κατόρθωσε να σηκώσει, επί 2,5 χρόνια, μόνη της το βάρος της κρίσης. Συμπλήρωσε, δε, ότι «το έκανε χωρίς να έχει αναλύσει σε βάθος τις συνθήκες και οδηγήθηκε έτσι στην πρώτη δανειακή σύμβαση». Έκανε λόγο για διάρρηξη των σχέσεων του Κινήματος με την κοινωνική συμμαχία που δημιουργήθηκε από 1977 και κυρίως το 1981. 

Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε πολιτικά ούτε αξιακά». Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά, αφού της ευχήθηκε να δείξει αντοχή στο βάρος των κυβερνητικών καθηκόντων, προσέθεσε ότι το θέμα δεν είναι να γίνει κάποιος ΠΑΣΟΚ στη θέση του σημερινού συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ. Επέκρινε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είναι αριστερός ριζοσπαστισμός να δίνει κανένας τη μάχη της οπισθοφυλακής και προσέθεσε πως δεν θα αποφύγει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ