2012-07-07 12:47:06
Φωτογραφία για Σχόλιο αναγνώστη για τις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά
Κατ’ αρχήν περαστικά μετά την εγχείρηση στο μάτι σου! Άκουσα την ομιλία σου χθες στη Βουλή. Τις προγραμματικές δηλώσεις και θα σου πω δυο λόγια. Το κάνω με το θάρρος της παλιάς φιλίας μας, αφού σε είχα ψηφίσει στην Πολιτική Άνοιξη. Μου είχε αρέσει η ρήξη σου με τον Μητσοτάκη. Τον πολιτικό της Αποστασίας του ’65, της παλαιάς κοπής πολιτικό με τις αμέτρητες κουμπαριές κλπ. Που και πάλι βρέθηκε στο πλευρό σου προσφάτως. Έδωσα δύο Ευρώ για να απομακρύνουμε την Ντόρα. Πάλινα ξεκολλήσουμε από την νοσηρή οικογενειοκρατία. Ξέρεις μου κακοφάνηκε η στενή φιλία τους με το Χριστοφοράκο, τον άνθρωπο της Siemens. Τα ξέρεις τώρα αυτά. Που λες, Αντώνη, δεν λέω, καλή η ομιλία σου. Περιείχε και αρκετά καλά πράγματα. Μακάρι για το καλό της Πατρίδας μας να πετύχεις, για όλους μας, ακόμη και αν δεν είμαστε πια ψηφοφόροι σου. Κρατάω μία από τις πιο σωστές – κατά την γνώμη μου- λέξεις που χρησιμοποίησες: «Εμπιστοσύνη».


Φοβάμαι ότι χάθηκε και δύσκολα ανακτάται. Να σου πω την αλήθεια, αυτό είναι το κομβικό ζήτημα. Δεν σας έχω εμπιστοσύνη. Και θα πρέπει να σου ζητήσω κατανόηση. Να εξομολογηθώ: Το 2004 πίστεψα στον Κώστα Καραμανλή που με δυο τρεις φράσεις τα είπε όλα. «Επανίδρυση του Κράτους», «αμείλικτο πόλεμο κατά της διαφθοράς -με μηδενική ανοχή-. Είπε και μερικά άλλα, επίσης σωστά: Για μερικούς νταβατζήδες που λυμαίνονται τον τόπο. Ωστόσο μάζεψε τριγύρω του όλους τους ανεκδιήγητους τύπους –παλαιοκομματικούς, οικογένειες πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενεάς, τζάκια με κοπάδια προίκα ψηφοφόρους από ρουσφετολογικούς πελάτες κοκ- που ολοκλήρωσαν της καταστροφή της χώρας. Αντώνη μου, σου ζητάω συγνώμην για τις επιφυλάξεις μου και εύχομαι να μην δικαιωθώ στους φόβους μου. Αλλά με αυτούς που έχεις τριγύρω σου, χίλια συγνώμην, δεν τρέφω σχεδόν καμία ελπίδα.

Α ναι! Ξέχασα να σου πω: Δεν άκουσα τίποτα, εκτός και κι αν μου διέφυγε: Δεν είπες τίποτα για τη διερεύνηση των σκανδάλων που βαραίνουν τα δύο κυρίως κόμματα της σήψης. ΟΙ κακές γλώσσες λένε ότι αυτό αποτελεί μέρος της συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν κάνω λάθος, δεν άκουσα επίσης τίποτα για την πραγματική απελευθέρωση επαγγελμάτων που επίμονα μας ζητούν οι ξένοι. Να μην υποθέσω κι εγώ ότι είσαι ήδη παγιδευμένος από τις κάστες και τις συντεχνίες των οργανωμένων παρασιτικών συμφερόντων που ρημάζουν τον τόπο? Παρά ταύτα, εύχομαι καλή τύχη για το καλό όλων μας!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ