2012-07-07 13:16:36
Φωτογραφία για Πρώτο κρούσμα με ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική!
Ανήσυχοι οι γιατροί μετά το πρώτο κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου, για φέτος στην Αττική. Γυναίκα ηλικίας 70 ετών προσβλήθηκε ύστερα από τσίμπημα κουνουπιού και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

Το θύμα παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. 

Η γυναίκα δεν είχε επισκεφθεί κάποια περιοχή τις οποίες οι γιατροί ονομάζουν γκρίζες ζώνες εξαιτίας του ότι τα κουνούπια που φέρουν τον ιό συχνάζουν εκεί, αλλά παρέμενε στο σπίτι της στη Γλυφάδα. Μετά από το περιστατικό, όπως είναι επόμενο, η αιμοδοσία στην περιοχή θα σταματήσει για έναν μήνα.  Να σημειώσουμε ακόμη, ότι δεν έγιναν ψεκασμοί στην περιοχή, καθώς δεν συμπεριλαμβανόταν στο χάρτη επικινδυνότητας, ενώ οι γιατροί "τρέμουν" στο ενδεχόμενο οι ψεκασμοί που γίνονται στις περιοχές των κουνουπιών, να μην έχουν αποτέλεσμα και γι’αυτό θα εξεταστούν και άλλα μέτρα πρόληψης για να μην υπάρξουν και άλλα φαινόμενα όπως πέρυσι αλλά και το 2010 όπου είχαμε και νεκρούς. 


Τι είναι η λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου;

Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου(West Nile virus, WNV) είναι νόσημα πουμεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα κουνουπιού, και προσβάλλει ζώα (άγρια πτηνά, άλογα) και τον άνθρωπο.

Πώς μεταδίδεται η λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου;

Μολυσμένα κουνούπια: Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού (συνήθως το κοινό κουνούπι). Τα κουνούπια μολύνονται από άρρωστα πτηνά ή άλλα ζώα (π.χ. άλογα).

Μεταγγίσεις, μεταμοσχεύσεις. Σε πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων έχειαναφερθεί μετάδοση του ιού από μεταμόσχευση οργάνου, μετάγγιση αίματος και σπάνια από την μητέρα στο έμβρυο (συγγενής λοίμωξη).

Ο ιός δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Δεν μεταδίδεται μέσω της συνήθους κοινωνικής (π.χ. άγγιγμα, φιλί), σεξουαλικής ή άλλης επαφής.

Ποια είναι τα συμπτώματα της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου;

Το 80% των ατόμων που μολύνονται παραμένουν ασυμπτωματικοί, το 20% εμφανίζουν ήπια νόσο, ενώ λιγότεροι από 1 στα 100 ασθενείς ( online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ