2012-07-07 16:42:21
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ...
Ποσά του ειδικού τέλους ακινήτων, που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέφει το Δημόσιο σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι δικαιούντο να απαλλαγούν...

από το φόρο αυτό αλλά αναγκάστηκαν τελικά να το πληρώσουν. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ήδη «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο, αφού ο προϋπολογισμός αναμένεται να επιβαρυνθεί με ένα ποσό που δεν είχε προβλεφθεί.

Κατάλογος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, ο κατάλογος με τα στοιχεία των δικαιούχων επιστροφής του Ειδικού Τέλους -οι οποίοι είναι κυρίως βιοτεχνίες, ανάπηροι, άνεργοι και ιδιοκτήτες που έχουν επιβαρυνθεί με το Ειδικό Τέλος και για κοινόχρηστους χώρους- έχει οριστικοποιηθεί. Πρόκειται για απαλλασσόμενους φορολογούμενους, οι οποίοι πλήρωσαν το τέλος -υπό την απειλή και της διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα.


Ωστόσο -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- επειδή το ποσό είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους, λόγω των προβλημάτων που έχουν τα κρατικά ταμεία, έχει αποφασιστεί σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι των επιστροφών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να γίνεται συμψηφισμός των προς επιστροφή ποσών με τις οφειλές αυτές, έτσι ώστε να περιοριστεί κάπως η «ζημιά» στον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πορεία εκτροχιασμού.

Από την άλλη μεριά βεβαίως εκκρεμεί η είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011, ποσό, όμως, το οποίο στο σύνολό του έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο (μετά την πάροδο 120 ημερών από τη λήξη του λογαριασμού της ΔΕΗ) και για να μπει στα ταμεία του Δημοσίου θα πρέπει να «επιστρατευθούν» αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ