2012-07-07 18:22:02
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡ: Η επαναδιαπραγμάτευση είναι μια διαρκής και επίπονη μάχη
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για τη ΔΗΜΑΡ είναι η εναρμόνιση της κυβερνητικής πρακτικής με τις πολιτικές δεσμεύσεις του κυβερνητικού προγράμματος, με τον Φώτη Κουβέλη να... γνωρίζει ότι πέρα από τις δυσκολίες της επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του μνημονίου, αδύναμο σημείο με μεγάλο πολιτικό κόστος μπορεί να αποδειχθεί η διαχείριση του κυβερνητικού έργου και η απόσταση έργων και λόγων στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων.

Στην ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θέλει να επισημάνει ότι οι βουλευτές θα είναι το «άγρυπνο μάτι» που δεν θα μείνει στην παθητική παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου αλλά θα ελέγχει και θα κρίνει με αυστηρότητα τις πρακτικές που θα αναπτύσσουν τα καθ ύλην αρμόδια υπουργεία. Επιπλέον, την κοινοβουλευτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να την περιγράψει στην ομιλία του και σαν κρίκο που θα ενώνει τη βουλή με τις προτάσεις και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών , των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών ενώσεων.


Στόχος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κατά την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής, είναι η υπεράσπιση της επιλογής του κόμματός του να στηρίξει , να συμμετέχει και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης» προβάλλοντας ότι η συμμετοχή στις ευθύνες «ενώνει το λαό» πέρα από την προεκλογική διάκριση μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης ανάγει την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα σε προωθητικό παράγοντα που «αυξάνει τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας».

Αυτό που θέλει να τονίσει είναι ότι η αναδιαπραγμάτευση δεν θα γίνει σε μια στιγμή, σε μια σύνοδο κορυφής ή στην πρώτη επίσκεψη της Τρόικας, αλλά θα είναι μια συνεχής και επίπονη διαδικασία, μια διαρκής μάχη.

Ο κ. Κουβέλης επιδιώκει να στείλει μηνύματα και στον ΣΥΡΙΖΑ . Σύμφωνα με εκτιμήσεις, προλειαίνεται το έδαφος για την κριτική που ήδη έχει αρχίσει να ασκείται προς την αξιωματική αντιπολίτευση περί ....αντίδρασης για την αντίδραση. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το πρώτο πεδίο σύγκρουσης , την ώρα που η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει σε «αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις» με παραμονή στο δημόσιο δικτύων και υποδομών αλλά με ανάπτυξη των δυνατοτήτων αξιοποίησης που δίνει το πλαίσιο της μικτής οικονομίας, το οποίο προτάσσει η ΔΗΜΑΡ.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης θέλει να ενεργοποιήσει θεσμικά την κυβερνητική τακτική της πλήρους ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κοινοβουλευτικών δυνάμεων , ώστε τουλάχιστον να αποδομηθούν , κατά την αντίληψη της ΔΗΜΑΡ, οι καταγγελίες για απόκρυψη των εθνικών λογαριασμών ή επίσημων οικονομικών στοιχείων και οι κρίσεις επί διαφόρων κρίσιμων θεμάτων να έχουν τουλάχιστον κοινή ...βάση δεδομένων.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H απιστία των ζωδίων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H απιστία των ζωδίων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ