2012-07-15 18:12:05
Φωτογραφία για Οι πολίτες δεν έχουν ψωμί, οι ηγέτες τρώνε παντεσπάνι...
από τον Κωστάκη Αντωνίου

Πρόεδρος και Υπουργοί τερματίζουν την εθελοντική εισφορά τους και βουλευτές απειλούν να πράξουν το ίδιο.

Αφού, λοιπόν, καταφέραμε να βγάλουμε αλώβητη την οικονομία από την παγκόσμια κρίση,

Αφού καταφέραμε, να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης άνεργος,

Αφού τα δημόσια ταμεία γέμισαν ξανά χρήματα,

Αφού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πραγματοποιούν τώρα κέρδη,

Αφού οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πήραν πίσω τα ωφελήματα που τους είχαν αφαιρεθεί,

Αφού έληξε το «εμπάργκο» στην αποκοπή μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα,

Αφού άρχισε η είσπραξη μεγάλων ποσών από τους φοροφυγάδες,

Αφού το παζάρι επανήλθε στην παλιά καλή εποχή του,

Αφού το χρήμα ξανάρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά,

Αφού άποροι δεν υπάρχουν πια και τα κοινωνικά παντοπωλεία έχουν καταργηθεί,


Αφού ξανάρχισαν οι επενδυτές να έρχονται στην Κύπρο,

Αφού ο τομέας των ακινήτων ξαναζεί τη μεγάλη άνθηση,

Αφού, γενικά, η οικονομία επανήλθε στους παλιούς καλούς ρυθμούς,

Αφού, τέλος, αποκαταστάθηκε η δίκαιη κοινωνία,

Αφού, λοιπόν, έγιναν όλα αυτά τα «θαύματα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι συνεργάτες του και οι Υπουργοί του αποφάσισαν, εν κρυπτώ και παραβύστω, να τερματίσουν την εθελοντική εισφορά ύψους 10% επί των συνολικών αποδοχών τους που ίσχυε για δυο χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», δεν έχει γίνει ανανέωση της εξουσιοδότησης που δόθηκε με επιστολή τους προς το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας για συνέχιση της αποκοπής του 10% από τους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών του, του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Προεδρικού Επιτρόπου, του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, και των Γενικών Διευθυντών του Γραφείου Προγραμματισμού και του Υπουργείου Οικονομικών. Την είδηση της εφημερίδας επιβεβαίωσε και το Γενικό Λογιστήριο, λειτουργός του οποίου ανέφερε ότι οι αποκοπές των κυβερνητικών στελεχών έχουν τερματισθεί.

Μπράβο, Πρόεδρε και λοιποί συνεργάτες του! Αποκαταστήσατε πλήρως τους έχοντες και κατέχοντες, και κάνατε πράξη τις διακηρύξεις σας.

Πρόκειται για αφόρητη πρόκληση σε βάρος των πολιτών που δυστυχούν. Μέσα σε συνθήκες φτώχιας, ανεργίας, δυστυχίας και ταπείνωσης των ανθρώπων, την ώρα που νοικοκυριά δεν έχουν να αγοράσουν γάλα και ψωμί για τα παιδιά τους, το Προεδρικό τρώει παντεσπάνι και διατηρεί στο ακέραιο τα παχυλά εισοδήματά του. Πάνε του βρόντου οι διακηρύξεις για τα δίκαια των εργαζομένων για κατανομή βαρών ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός. Οι ηγέτες, αντί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα, συνεχίζουν να αλείφουν μέλι στο ψωμί τους, ως να μη συμβαίνει τίποτε.

Αμ οι κύριοι βουλευτές; Αφού «φαγώθηκαν» να περάσουν και αυτοί εν κρυπτώ και παραβύστω την άρση των περικοπών επί των ωφελημάτων τους, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν (το Προεδρικό αποδεικνύεται πιο επιδέξιο σε τέτοια κόλπα), τελικά παρέτειναν την εισφορά τους μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπό τον όρο ότι, μέχρι τότε, θα κατατεθεί στη Βουλή ολοκληρωμένο πακέτο για μείωση 10% επί των απολαβών όλων των υψηλόμισθων κρατικών αξιωματούχων.

Οι βουλευτές παρουσιάστηκαν «αγκρισμένοι», επειδή κρατικοί αξιωματούχοι με μεγαλύτερους μισθούς δεν εισφέρουν, ενώ οι ίδιοι με... μισθούς πείνας δίνουν.

Δεν τους αρκεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν το βουλευτίκι σαν δεύτερη απασχόληση, και δόξα Σοι ο Θεός, κερδίζουν αρκετά από τα επαγγέλματα που ασκούν, θέλουν να απαλλαγούν και της περικοπής του 10% από τα ωφελήματα των δημοσίων αξιωμάτων τους. Δυστυχούν και αυτοί οι καημένοι!

Ας προσέξει τούτο ο πολίτης. Αυτοί όλοι που καθορίζουν την τύχη του, αυτοί όλοι που έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αποτελούν πρότυπο, αυτοί που αυτοβούλως έπρεπε να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αντιμισθία για τις υπηρεσίες τους, όπως έπραξαν οι Κίκης Καζαμίας και Βάσος Σιαρλή, και όπως πράττουν κρατικοί ηγέτες και βουλευτές σε χώρες που χειμάζονται από την οικονομική κρίση, κάνουν ό,τι μπορούν για να απαλλαγούν και της ελάχιστης εισφοράς που καταβάλλουν.

Αυτοί όλοι νομιμοποιούνται να ηγούνται του λαού; Αισθάνονται τον πόνο και τη δυστυχία του; Είναι ικανοί να βγουν μπροστά και να δώσουν οράματα και παραδείγματα;

Ο καθένας ας κρίνει sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δηλώστε, πληρώστε και σώστε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δηλώστε, πληρώστε και σώστε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ