2012-07-16 11:30:06
Φωτογραφία για Μέτρα ασφαλείας σε ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο παίρνει η Αστυνομία
Ως μία από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις των τελευταίων ετών που έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας, αντιμετωπίζουν οι Αρχές της Δημοκρατίας, την περίπτωση του 24χρονου Λιβανέζου, ο οποίος... συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό ως ύποπτος για ενέργειες κατασκοπίας σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο με σουηδικό διαβατήριο και θεωρείται, με βάση τα στοιχεία που κατέχουν οι Αρχές, ότι είναι μέλος της οργάνωσης Χεσμπολάχ, τελεί υπό κράτηση και συνεχίζεται να υποβάλλεται σε πιεστικές ανακρίσεις αφού η εκτίμηση που επικρατεί, έχει να κάνει με την προετοιμασία τρομοκρατικού κτυπήματος στη Λεμεσό εναντίον Ισραηλινών, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια τουριστικής διακίνησής τους.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται μέσα από το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του αλλά και κάποιες παραδοχές στις οποίες φέρεται να έχει ήδη προβεί.

Στην κατοχή του νεαρού Λιβανέζου βρέθηκαν μεταξύ άλλων έγγραφα που αναφέρονται σε ισραηλινά οικονομικά και άλλα συμφέροντα στην Κύπρο αλλά και φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν στην Κύπρο και αφορούν κυρίως γραφεία εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες.


Το ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θεωρείται ότι αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, να είχε ως στόχο ομάδα Ισραηλινών τουριστών, φαίνεται να αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο.

Πάντως, μετά τη σύλληψη του υπόπτου, για τον οποίο ήρθαν στην Κύπρο και αξιωματούχοι των Μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ οι οποίοι συνεργάζονται πλήρως με τις Κυπριακές Αρχές, έχουν ληφθεί σε παγκύπρια κλίμακα, επιπλέον διακριτικά μέτρα ασφάλειας τόσο σε κτήρια ισραηλινών συμφερόντων όσο και σε χώρους διακίνησης τουριστών από το Ισραήλ, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες του υπόπτου στην εντεταλμένη αποστολή που του είχε ανατεθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η άσκηση πολεμά το Αλτσχάιμερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η άσκηση πολεμά το Αλτσχάιμερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ