2012-07-16 14:45:07
Φωτογραφία για Κατάθεση ψυχής από Ηρακλειώτη που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας!
Όχι στο Γ Ράιχ. Προσοχή στα ψιλά γράμματα και σε αυτά που παρέλειψε να πει εντέχνως ο Φούχτελ, ζητά Ηρακλειώτης, ο οποίος καλεί τον κόσμο να αντισταθεί και να πει: "Όχι άλλες Γερμανικές φάμπρικες…" "Καλές οι προθέσεις… αλλά δεν αρκούν!

Όχι άλλες Γερμανικές φάμπρικες Αγαπητό CretePlus,

Παρακολούθησα και διάβασα με προσοχή στο τύπο τις δηλώσεις του Γερμανού Φούχτελ-το αυτί και το μάτι της Μέρκελ στην Ελλάδα-που έκανε κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Ηράκλειο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε φθηνό, υπάκουο, και κυρίως νέο εργατικό δυναμικό να εργαστεί σε εκσυγρονισμένες φάμπρικες στη χώρα του. 

Προσκάλεσε νέα παιδιά απόφοιτους Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων να πάνε στην Γερμανία και να αποκτήσουν ειδικότητα μετά από ετήσια πρακτική εξάσκηση σε Γερμανικές επιχειρήσεις και μετά να εργαστούν επαγγελματικά, όπως είπε, στη Γερμανία ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ο κ. Φούχτελ ωστόσο παρέλειψε-απέφυγε με μαεστρία να ενημερώσει με τι μισθό θα κάνουν τα παιδιά μας εκεί την πρακτική και πως κατά τα λοιπά θα επιβιώνουν!


Άχνα δεν έβγαλε για το συγκεκριμένο θέμα, και αυτό που με λυπεί είναι ότι δεν ρωτήθηκε το σχετικό ούτε από τους ίδιους τους δημοσιογράφους αλλά και ούτε από τους εκπροσώπους των ντόπιων φορέων που κλήθηκαν στην σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια, και ένα παραπάνω από τους εκπροσώπους του ΟΑΕΔ…

Αυτά τα ολίγα, γιατί σαν να … κατάλαβα ότι ήρθε στο νησί ο κύριος αυτός εν μέσω μάλλον πανηγυρισμών, γυρεύοντας νέες στρατιές νέο-εργατών που θα ξεπουλήσουν και την ψυχή τους κατά τις επιταγές του Γ’ Ράιχ… Αλίμονο στους νέους μας!

Με τιμή ένας Ηρακλείωτης πατέρας νέου που τελειώνει το ΕΠΑΛ

Ευχαριστώ για την φιλοξενία"
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έφυγα την κατάλληλη στιγμή»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έφυγα την κατάλληλη στιγμή»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ