2012-07-16 18:28:10
Φωτογραφία για Παραμένει στον Κορυδαλλό ο Σάββας Ξηρός με απόφαση της ΕΛΑΣ
Aπέρριψε η ΕΛΑΣ το αίτημα του Σάββα Ξηρού για μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για λόγους υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει... σχετική δικαστική απόφαση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε κάνει κατά πλειοψηφία αποδεκτό στις 05/07, το αίτημα του κρατούμενου για προσωρινή πεντάμηνη αναστολή της κράτησής του και μεταφοράς του στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ζητά για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου και προτείνει άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, επικαλούμενος και δική του δικαστική υποχρέωση, εισήγαγε στο τριμελές πλειομμελειοδικείο να συζητηθεί εκ νέου η διακοπή ποινής του αιτούντος την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ.


Σημειώνεται ότι ο Σάββας Ξηρός έχει προσκομίσει στο δικαστήριο τη βεβαίωση του νοσοκομείου ότι τον δέχεται για νοσηλεία, καθώς εκεί βρίσκονται και οι θεράποντες ιατροί του, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 557 του κώδικα ποινικής δικονομίας όποιος κρατούμενος ζητεί διακοπή ποινής για λόγους υγείας, ο ίδιος και με δικά του έξοδα έρχεται σε επαφή με τους κατάλληλους γιατρούς που επιθυμεί και επιλέγει το νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου θα νοσηλευθεί.

Υπενθυμίζεται ότι o Σάββας Ξηρός έχει υποστεί ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ στο άλλο μάτι η όραση έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κάνει δεκτή την προσφυγή του για ανεπαρκή παροχή ιατρικής φροντίδας και για παραβίαση του άρθρου 3 (απαγόρευση των βασανιστηρίων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει επιδικάσει την καταβολή, από το ελληνικό κράτος, στον προσφυγόντα ποσού 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ