2012-07-16 20:49:07
Φωτογραφία για Αγοράζοντας κατάλληλα καλοκαιρινά γυναικεία παπούτσια
Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία για να απελευθερώσετε τα πόδια σας από τους περιορισμούς από τις κλειστές μπότες και τα παπούτσια και να τους δώσετε την ευκαιρία να αναπνεύσουν. Τα μοναδικά στιλ αυτής της σεζόν και τα κομψά σχέδια είναι μια αντανάκλαση της εμμονής των σχεδιαστών μόδας να συνδυάζουν το παλιό με το νέο. Οι πλατφόρμες είναι και πάλι στη μόδα, ενώ τα  πολύχρωμα μοτίβα έχουν την τιμητική τους.

φώτο από:jaimelondonboyΤα σανδάλια και τα καλοκαιρινά παπούτσια θα πρέπει να σας ταιριάζουν καλά  για να είναι άνετα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από ένα ζευγάρι καλοκαιρινά παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλά σας ή τα αναγκάζουν να τρίβονται μεταξύ τους. Η βόλτα στην παραλία γίνεται επίπονη διαδικασία και μάλλον όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία. Τα πόδια των γυναικών διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν όλα τα παπούτσια σε κάθε γυναίκα ακόμα και αν πολλές φορές είναι ακριβώς το νούμερό τους. 


φώτο από:jaimelondonboyΣε παλιότερες εποχές, τα φαρδιά παπούτσια ήταν ένα είδος παπουτσιών που οι γυναίκες διάλεγαν περισσότερο για την άνεση και τη σιγουριά που πρόσφεραν, ωστόσο δεν είχαν και τόσο καλό αποτέλεσμα στην εμφάνιση και πολλές φορές δεν ταίριαζαν με την μόδα της κάθε εποχής. Τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές μόδας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά και η λειτουργικότητα πρέπει να συμβαδίζουν. Εκτός αυτού, η ποικιλία στα γυναικεία καλοκαιρινά παπούτσια πλέον είναι τόσο μεγάλη που το πιθανότερο είναι να καλύψουν και τα γούστα της πιο απαιτητικής γυναίκας. 

φώτο από:hollowcrownΑν τα καλοκαιρινά παπούτσια με πολύχρωμα μοτίβα ή τα "πολύ κοριτσίστικα σχέδια" δεν σε ενθουσιάζουν και τόσο πολύ, υπάρχουν ακόμα πολλά παραδοσιακά καλοκαιρινά σανδάλια για να διαλέξεις. Όταν ψωνίζεις παπούτσια, το σημαντικό είναι να προσέξεις να πάρεις ένα παπούτσι που  να ταιριάζει στο πόδι σου, έτσι ώστε να μην προκαλεί καθόλου συμπίεση στα δάχτυλα. (Τα δάχτυλα να μην συμπιέζονται μεταξύ τους (στενό παπούτσι) ούτε και να είναι λυγισμένα (κοντό παπούτσι)). Εάν το σανδάλι διαθέτει στο σχέδιό του λουράκι στον αστράγαλο, να βεβαιωθείς ότι δεν θα περιορίζει οποιαδήποτε κίνηση στο πόδι σου. Ένα λουράκι που αναγκαστικά πρέπει να είναι έστω και λίγο σφιχτό για να μπορεί να κρατήσει καλά το παπούτσι στη θέση του, γρήγορα μπορεί να γίνει πολύ άβολο ακόμα και να σε πληγώσει. Ένα καλό γυναικείο καλοκαιρινό παπούτσι θα πρέπει να δίνει την αίσθηση ότι είναι ελαφρύ σαν πούπουλο  και να μην σφίγγει στη φτέρνα ή να προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα.

φώτο από:jaimelondonboyΤα καλοκαιρινά παπούτσια τείνουν να παρουσιάζουν μεγάλη φθορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, η επιλογή ενός ζευγαριού που είναι αρκετά ακριβά ίσως θα πρέπει να αποφευχθεί εάν δεν είσαι γυναίκα με μεγάλο πορτοφόλι. Επίσης, εάν τα παπούτσια που θα πάρεις δεν είναι άνετα από την αρχή, τότε να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν να παλιώσουν μέσα στην παπουτσοθήκη σου χωρίς θέλεις να τα φορέσεις και τόσο πολύ. Ορισμένες από τις φράσεις που ακούς στα καταστήματα από τις πωλήτριες όπως "θα ανοίξει με τον καιρό", κ.τ.λ. μάλλον θα πρέπει να μην τις πιστεύεις. Όταν ένα παπούτσι σε σφίγγει έστω και ελάχιστα από την αρχή, μην περιμένεις να ταιριάξει απόλυτα στο πόδι σου ακόμα και αν περάσουν μήνες που θα το φοράς.

πηγές:

http://dynamikhgynaika.blogspot.com/ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ