2012-07-17 01:23:53
Φωτογραφία για Μετά τον χαμό με το εκλογικό επίδομα περάσαμε στα... φωνήεντα και τα σύμφωνα
Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Βύρων Πολύδωρας κατά του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή την κατάργηση από το βιβλίο της γραμματικής της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού των φωνηέντων... « η» και «ω» και των διπλών συμφώνων «ξ» και «ψ» με ταυτόχρονη προσθήκη του δίφθογγου «ου» στα φωνήεντα και την καθιέρωση των «ντ», «μπ» και «γκ» ως νέων συμφώνων.

«Είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως η εκουσίως μία τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα διδασκαλίας των γραμμάτων της ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ καταθέτοντας την υποψία του πως «τα πάντα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στην λεγόμενη φωνητική γραφή και στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό».

Ο Βύρων υποστηρίζει μάλιστα πως το όλον θέμα πρέπει να θεωρηθεί εθνικό και αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα , τους διανοούμενους και τον ελληνικό λαό.

Ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καλείται τώρα να απαντήσει κατά πόσο θα επιτρέψει την κυκλοφορία της εν λόγω γραμματικής και κυρίως πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και συνολικής υποβάθμισης της ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ