2012-07-17 07:46:55
Φωτογραφία για Τα πάντα στο τραπέζι για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ
Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου, στο πλαίσιο της οριστικοποίησης των πηγών από τις οποίες θα περικοπούν δαπάνες 11,5 δισ. ευρώ για το 2013-2014.

Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν μετά τη σύσκεψη ότι το υπουργείο Εργασίας θα είναι ο «αρσιβαρίστας» της εθνικής προσπάθειας για την εξοικονόμηση δαπανών 11,5 δισ. ευρώ.Άλλο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι ΟΤΑ μετά την περικοπή δαπανών και σημείωναν ότι αναζητούνται τρόποι αύξησης των εσόδων των δήμων.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα θα έχει και αύριο, Τρίτη, συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου.

Στις 2:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Θα προηγηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για την αποτύπωση των πρώτων αποτελεσμάτων.


Τα μέτρα που θα επιλεγούν, μαζί με τις παρεμβάσεις ύψους 3 δισ. ευρώ για τον εφετινό προϋπολογισμό που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, θα τεθούν την Τετάρτη υπόψη των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Αρμόδια στελέχη ξεκαθάριζαν ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι» αναφορικά με την περικοπή δαπανών και ότι οι όποιες ανακοινώσεις για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Τα πάντα είναι στο τραπέζι» απάντησε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εάν οι περικοπές θα αφορούν και επιδόματα και συντάξεις.

Το ίδιο στέλεχος σημείωνε ότι «η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική και από τους υπουργούς περιμένουμε τις προτάσεις τους. Αλλά οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές».

Ο κ. Στουρνάρας είχε επαφές με τους υπουργούς Εργασίας Ν.Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη, Υγείας Ανδρ.Λυκουρέντζο, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανού, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιού.

Ο κ. Στουρνάρας δεν είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα των μισθών των ένστολων.

Οι συναντήσεις του κ. Στουρνάρα διακόπηκαν για λίγη ώρα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Επικρατείας του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μ.Λινκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λινκ επανέλαβε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αρκεί η χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ