2012-07-17 11:55:06
Φωτογραφία για Ζαμπέτας : «Ο Άρης θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα»
Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει σχέδιο και πλάνο για να βρει ο Άρης το 1.000.000 ευρώ που χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άρα και την άδεια από την ΕΕΑ, προχώρησε ο Αντώνης Ζαμπέτας.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος των «κίτρινων», ο οποίος εκπροσώπησε το σύλλογο (μαζί με τον Πάνο Στεφανίδη) στη σημερινή κλήρωση της Σούπερ Λίγκας, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να υπενθυμίσει ότι είχε χλευαστεί όταν πριν από έξι μήνες αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα συναντούσε ο Άρης, προκειμένου να εξασφαλίσει την αδειοδότηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Ζαμπέτα:

Για το αν τον Άρη τον ενδιαφέρει περισσότερο το πρόγραμμα ή η βιωσιμότητά του: «Τον Άρη τον ενδιαφέρουν τα πάντα. Η βιωσιμότητά του, η εξυγίανσή του, κατά κύριο λόγο. Άλλωστε αν κάποιες ομάδες «σκάσουν» μέσα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, τότε θα καταρρεύσει η διοργάνωση
. Πρέπει να βρεθεί σίγουρα συνολική λύση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε στην Ελλάδα παράνοια, μια λογική που δεν υπήρχε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλη τη χώρα. Πλέον όμως, η προσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα, πραγματοποιείται με βίαιο τρόπο. Όπως γίνεται στην κοινωνία, έτσι ακριβώς γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτόν τον λόγο τον Άρη τον ενδιαφέρουν τα πάντα, όχι μόνο το δικό του σπίτι, αλλά και όλα τα υπόλοιπα».

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης: «Σχετικά με το πού οδεύουμε υπήρχαν φωνές από πέρυσι, όμως τότε ο καθένας σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του και το αν θα επιβιώσει η δική του ομάδα. Το τεράστιο πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στις ομάδες που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια, αλλά σε όλες. Υπάρχουν κι άλλες με μεγάλα προβλήματα, οπότε μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο σε αυτές.

Αυτό που διαπιστώνω πάντως είναι πως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Λίγκας, γίνεται προσπάθεια να λυθεί συνολικά το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό συστάθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου που συνέλεξε τα αιτήματα όλων των ομάδων. Άλλωστε το φορολογικό καθεστώς που επικρατεί στο ποδόσφαιρο είναι αναχρονιστικό. Δεν μπορεί στο ποδόσφαιρο μας να ισχύουν κανονισμοί του 1970 και να βαδίζουμε στο 2012. Το συντομότερο δυνατό λοιπόν θα γίνει συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να δούμε τι προθέσεις υπάρχουν και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να επιβιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την κατάσταση που επικρατεί εν προκειμένω στον Άρη: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια καταστροφολογία που δεν ευσταθεί. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα. Το 1 εκατομμύριο ευρώ που απαιτείται για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, υπάρχει σχέδιο και πλάνο για να βρεθεί. Όσοι αγαπάνε τον σύλλογο αν μπορούν ας παραβλέψουν τα πρόσωπα και να κοιτάξουν τη μια και μοναδική τους αγάπη, προκειμένου ο Άρης να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα. Φυσικά και πρέπει να λύσουμε προβλήματα βιωσιμότητας, αλλά να αφήσουμε την καταστροφολογία στην άκρη.

Όταν πριν από έξι μήνες είχα κάνει λόγο για τις δυσκολίες της αδειοδότησης, είχα χλευαστεί. Η πραγματική αλήθεια είναι πως ο Άρης έχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά θα συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα βρούμε άμεσα τα χρήματα που θέλουμε για τη συμμετοχή μας, αλλά αυτό δεν θέλω να προκαλέσει εφησυχασμό στον κόσμο του Άρη που έχει την «υποχρέωση» να προσφέρει τον οβολό του για τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Αν φτάσει η ώρα και φανεί ότι φταίμε, τότε θα υποστούμε όλοι τις συνέπειες.

Άλλωστε δεν είναι μόνο οι ενημερότητες. Υπάρχει στον Άρη προσωπικό, αλλά και οι 14 ποδοσφαιριστές που προς τιμήν τους παρέμειναν στο ρόστερ στους οποίους υπάρχουν μεγάλες οφειλές. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να μην σταματήσει καθόλου η προσφορά του κόσμου με πραγματική μανία. Θέλουμε να τρέχει στα ταμεία του Βικελίδης, για να αγοράσει διαρκείας».

Για το πώς οδηγήθηκε ο Άρης σε αυτή την κατάσταση: «Στον Άρη επικρατούσε η ελληνική πραγματικότητα, μια εικονική πραγματικότητα, αλλά όλα αυτά καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Θα βρεθούν τα χρήματα για τις ενημερότητες, αλλά ας μην καθησυχάζει αυτό τον κόσμο. Οι Αρειανοί θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ποιοι είναι οι πραγματικοί τους εχθροί. Μόνο με 20.000 μέλη στη Λέσχη και 20.000 διαρκείας, θα μπορέσουν να δουν τον Άρη δυνατό κι έτσι όπως πραγματικά τον ονειρεύονται».

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι αποτελεί και ο ίδιος μέρος του προβλήματος: «Δεν έχει καθόλου άδικο να το πιστεύει αυτό ο κόσμος, αφού συμμετείχα στη διοίκηση πέρυσι, αλλά και με τον κ. Σκόρδα στη Β' Εθνική. Το άνοιγμα βέβαια διογκώθηκε, αλλά πρέπει να δούμε τις πραγματικές αιτίες. Άλλωστε με εκείνα τα συμβόλαια και τα έσοδα που είχαμε, πετύχαμε αγωνιστικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω, θα κριθώ από την ιστορία και το μέλλον. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι όμως πως η προηγούμενη διοίκηση πλήρωσε 8.300.000 ευρώ για έξοδα προηγούμενων χρήσεων. Ας φέρει τώρα κάποιος αυτά τα χρήματα και θα σας πω πόσο θα είναι το πραγματικό άνοιγμα της εταιρείας. Δεν είναι ώρα για οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα ραδιόφωνα.

Τόσα χρόνια επικρατούσε ένας ανταγωνισμός που επιδιωκόταν από το σύστημα και αναπόφευκτα οδηγούσε σε μεγάλα συμβόλαια χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχουμε τη δυνατότητα να τους πληρώσουμε. Το μεγαλύτερο παράδειγμα άλλωστε είναι ο Παναθηναϊκός, που μόλις έφυγαν οι ισχυροί παράγοντες, αποδείχθηκε η γύμνια του όλου συστήματος. Είναι καταφανέστατο ότι απέτυχε το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρέπει να πορευτούμε σε πολύ πιο ρεαλιστική βάση, βλέποντας τι πραγματικά έχουμε στην τσέπη μας, μέχρι που μπορούμε να πάμε και τι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε».

Για το πώς πρέπει να πορευτεί στο εξής ο Άρης: «Υπάρχει μια πολύ θετική συγκυρία που επιτρέπει να δούμε επιτέλους τα δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνουμε από τότε που ανεβήκαμε από τη Β' Εθνική. Φέτος θα το κάνουμε με Ελληνάκια. Χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου από τον κόσμου και θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν παιδιά που αγαπάνε τρελά την ομάδα και θα προσφέρουν πολύ μεγάλο πάθος και δύναμη για τη φανέλα του Άρη, που όλοι αγαπάμε.

Θα πρέπει επίσης να μάθουμε επιτέλους κι εμείς να πουλάμε. Η κρίση δεν θα πρέπει να είναι στο αν πουλήσαμε κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά στο πόσο καλά και σε τι τιμή τον πουλήσαμε. Ακόμη και μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, επιβιώνουν από τις πωλήσεις, όχι από τις αγορές. Όλα αυτά τα χρόνια στον Άρη δεν ενδιέφεραν κανέναν τα οικονομικά στοιχεία. Τον Αρειανό τον ενδιέφερε το αν η ομάδα του θα είναι στην Ευρώπη, αφού οι επιτυχίες κάλυπταν όλο το φάσμα των οικονομικών ανοιγμάτων. Τώρα που δεν υπάρχουν επιτυχίες, επικεντρωνόμαστε στα οικονομικά».

Στον επίλογό του επισήμανε: «Θα πρέπει να υπάρξει στο εξής και πολιτική βούληση για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης πιστεύω θα εξασφαλίσει την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά χρειάζεται την απόλυτη στήριξη του κόσμου. Πρέπει να υφίσταται Άρης και το χειμώνα και θα υφίσταται κανονικά, γιατί είναι ένα τεράστιο σωματείο!».

πηγή : onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μην τα παρατάς, συνέχισε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μην τα παρατάς, συνέχισε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ