2012-07-17 14:39:28
Φωτογραφία για Ο Στουρνάρας κόβει σήμερα... μόνος του τα 5,5 δισ. που λείπουν
Ενα τεράστιο πονοκέφαλο αντιμετωπίζει από χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οποίος διαπίστωσε και... επισήμως ότι δεν υπάρχουν «πρόθυμοι» υπουργοί για να περικόψουν αυτοβούλως τα 11,5 δισ. τα οποία ζητά το νέο Μνημόνιο που έχει συνυπογράψει η χώρα μας με την Τρόικα.

Από τη χθεσινή σύσκεψη κατέστη προφανές ότι λείπουν ακόμη τουλάχιστον 5,5 δισ. για την επόμενη διετία από τη στιγμή που έχουν αποκλειστεί οι απολύσεις προσωπικού, το κλείσιμο οργανισμών και επιχειρήσεων καθώς και οι περαιτέρω οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξέφρασε την οργή του. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαιναν σήμερα, όπως αναφέρει και το vima.gr, ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εξευρεθούν αυτά τα 11,5 δισ. και ότι ςντός της ημέρας θα επικοινωνήσει με ορισμένους υπουργούς που εκτιμάται ότι μπορούν να περικόψουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια από...


τους προϋπολογισμούς τους, αλλά δεν το κάνουν κινούμενοι σε μια «παλαιοκομματική, συνδικαλιστική» λογική προκειμένου να αποφύγουν το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών καλείται σήμερα, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να βρει μόνος του τα υπόλοιπα 5,5 δισ. που λείπουν από το λογαριασμό της Τρόικα και να ενημερώσει το απόγευμα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εναλλακτικές λύσεις του υπάρχουν.

Και οι δυο μαζί θα πρέπει να καταλήξουν στις τελική τους πρόταση που θα συζητηθεί αύριο στη νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται οι κύριοι Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης να αποφασίσουν ότι δεν υπάρχουν τα 11,5 δισ. για τα επόμενα δύο χρόνια και να επιμείνουν από την αρχή ότι πρέπει να δοθεί η παράταση μιας ακόμη διετίας προκειμένου να βρεθούν ακόμη 4 δισ., υπάρχουν άλλες απόψεις που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο.Σημειώνουν δηλαδή ότι προκειμένου να πετύχουμε το Φθινόπωρο την επαναδιαπραγμάτευση, πρέπει σήμερα να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας πτος την Τρόικα.

Αλλωστε, το μήνυμα που έστειλε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ η οποία παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στη χώρα και ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις είναι σαφές: «Η συρρίκνωση των οικονομιών που παρατηρούνται σε Ισπανία και Ελλάδα είναι ένα απαραίτητο βήμα σε μια αυτονόητη οικονομική εξέλιξη»,είπε χαρακτηριστικά.

Από iefimerida μοντάζ Γρέκι
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ANEKΔΟΤΟ: Mάθημα Αγγλικών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ANEKΔΟΤΟ: Mάθημα Αγγλικών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ