2012-07-17 14:54:06
Φωτογραφία για Έρχεται η Κοντολίζα…
Ήταν μια μάλλον αυτονόητη επιλογή. Ακόμη βέβαια δεν έχει επισημοποιηθεί, ο τρόπος ωστόσο που είδε το φως της δημοσιότητας στα αμερικανικά ΜΜΕ η πιθανότητα να είναι η Κοντολίζα Ράις η υποψήφια που θα επιλέξει ως “ταίρι” του ο Μιτ Ρόμνεϊ, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο απέναντι στο δίδυμο του Μπαράκ Ομπάμα με τον Τζο Μπάιντεν, δείχνει ότι το άλλοτε αγαπημένο παιδί της οικογένειας Μπους, μάλλον έχει εκ των προτέρων “κλειδώσει” τη θέση.

Η “Κόντι” ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του State Department, στερώντας εκ των πραγμάτων από τη Χίλαρι Κλίντον μια τέτοια, σημειολογική και βαθιά πολιτική πρωτιά. Διετέλεσε σύμβουλος του… σωστού Μπους, του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ενώ επί ημερών του Τζορτζ W Μπους ήταν η υπουργός Εξωτερικών που προσπάθησε, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, να απενοχοποιήσει τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και ευρύτερα την πολιτική «τρόμου» της Ουάσινγκτον.

Η Κοντολίζα Ράις αναμένεται να καλύψει τις ορατές υστερήσεις του Μιτ Ρόμνεϊ, τόσο σε επίπεδο πολιτικού υπόβαθρου, όσο και δυνατότητας διείσδυσης σε κρίσιμα κοινωνικά στρώματα, στα οποία έχει μέχρι σήμερα προνομιακή παρέμβαση ο Μπαράκ Ομπάμα.


Παράλληλα, η άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μπορεί να ορθώσει πειστικό αντίλογο και στη μονοκρατορία Ομπάμα στην κρίσιμη δεξαμενή των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων, που στις εκλογές του 2008 έκριναν την αναμέτρηση υπέρ του σημερινού Προέδρου.

Σε όλα αυτά βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος. Η Κοντολίζα Ράις ξυπνά μνήμες από ένα παρελθόν που οι Αμερικανοί μάλλον θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ενώ η παρουσία της διαμορφώνει ένα εκρηκτικό μείγμα, δίπλα σε έναν Μορμόνο, και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ακραία συντηρητικού Tea Party.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ