2012-07-17 17:50:18
Φωτογραφία για Κανένα αίτημα από Σαββίδη
Ο Γιώργος Μπίκος, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» σχετικά με τις φήμες που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να έχει ζητήσει παράταση για να καταθέσει τον φάκελο προκειμένου να πάρει την έγκριση για να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε ότι έως τώρα δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα ο ομογενής επιχειρηματίας.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν έχει καταθέσει κάποιο αίτημα στην επιτροπή ο κύριος Σαββίδης. Θα πρέπει να ζητήσει άδεια από την επιτροπή, όποιος θέλει να αποκτήσει ποσοστό πάνω από το 2% των μετοχών μιας ΠΑΕ. Αν θέλει να πάρει ποσοστό μετοχών πάνω από το 33% θα πρέπει να προσκομίσει στην επιτροπή συγκεκριμένα στοιχεία. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τριετές bussines plan και αντίγραφο του ποινικού του μητρώου. Επίσης ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις των 3 τελευταίων ετών και αν κάποιος έχει κυριότητα στο εξωτερικό (οπότε δεν φορολογείται στην Ελλάδα), να φέρει τα απαράιτητα έγγραφα από τράπεζες του εξωτερικού πως έχει τα κεφάλαια για να επενδύσει σε μια ΠΑΕ», για να συνεχίσει: «Εμείς έχουμε 3 συνεδριάσεις στις 19 και 26 Ιουλίου, αλλά και στις 2 Αυγούστου
. Αν ο κύριος Σαββίδης καταθέσει κάποιο αίτημα, τότε η επιτροπή θα το εξετάσει και μάλιστα μπορεί να εξετάσει γρήγορα το φάκελο, αν φυσικά δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αυτόν. Άλλωστε αυτά που ζητάμε είναι πράγματα συγκεκριμένα και όχι τίποτα δύσκολο».

Σε ερώτηση για τις ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις, ανέφερε: «Οι οφειλές προς το Δημόσιο επιβαρύνουν το ίδιο το κράτος. Αν οι ομάδες δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, η επιτροπή δεν μπορεί να τους δώσει πιστοποιητικό και θα πρέπει να συντάξει έκθεση προς την ΕΠΟ και έπειτα να τιμωρηθούν αυτυές οι ομάδες όπως ορίζει η ΕΠΟ. Αυτό που κάνει η επιτροπή είναι να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο. Από εκεί και πέρα τηρεί κατά γράμμα το νόμο, είναι κάτι συγκεκριμένο άλλωστε».

Όσο για το «dead line» που υπάρχει από την επιτροπή για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, απάντησε:

«Κανονικά είναι 15 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά μπορεί η επιτροπή να είναι ελαστική αν μια ομάδα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη. Πάντα όμως να ρυθμίσει κάθε εκκρεμότητα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ