2012-07-18 04:30:04
Φωτογραφία για Ανέφικτες οι περαιτέρω περικοπές δαπανών στο Υπ. Δικαιοσύνης
Κατά της περαιτέρω περικοπής στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών τάχθηκε για μία ακόμα φορά Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.Αναφερόμενος στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστών, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι«οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή του μισθολογίου τους είναι βέβαιο ότι προσκρούει ευθέως στο Σύνταγμα» και συνέχισε λέγοντας: «Αντιλαμβάνεστε ποιες θα είναι οι συνέπειες από τον Σεπτέμβριο ακόμη, αν υποθέσουμε, που το απευχόμαστε, ότι θα περικοπούν περαιτέρω οι αποδοχές των δικαστών».

Σημειώνεται, ότι οι αποδοχές των δικαστών έχουν ήδη περικοπεί κατά 38%. Ερωτηθείς, για το εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δυνατότητα περαιτέρω περικοπής δαπανών ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε: «Αν ήταν αποτελεσματικό να κόψουμε το χέρι μας ή το πόδι μας θα το κάναμε αλλά δεν είναι αποτελεσματικό. Άλλες περικοπές δαπανών είναι εντελώς ανέφικτες».

Προς τεκμηρίωση αυτού, ο υπουργός δικαιοσύνης επανέλαβε, ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου το 2012 είναι μόλις 550 εκ. ευρώ, όταν το 2011 ήταν 730 εκ. ευρώ και το 2010 ήταν 950 εκ. ευρώ. Παρά ταύτα, όπως είπε, στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καλυφθεί με την διαδικασία των μετατάξεων ένα μέρος των κενών σε δικαστικούς υπαλλήλους και να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων αιθουσών και ανέγερσης νέων κτιρίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ