2012-03-15 22:24:04
Φωτογραφία για Καινούριος διευθυντής; πώς θα τον κερδίσετε...
Το λέει η έρευνα του New York University Stern School: μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μιας γνωριμίας σχηματίζονται οι πρώτες εντυπώσεις ενώ μόλις λίγα λεπτά αρκούν για να αντιληφθεί κάποιος που μας συναντά για πρώτη φορά αν είμαστε ικανοί, αξιόπιστοι και, φυσικά, να μας συμπαθήσει. Αν σε αυτό προσθέσετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει μια κακή πρώτη εντύπωση (σκεφτείτε, πόσες φορές έχετε αναθεωρήσει την κακή εντύπωση που σας δημιούργησε μια νέα γνωριμία), δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε όταν έρθει η ώρα να συστηθείτε στον καινούριο σας διευθυντή.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί: δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο- συστηθείτε περιεκτικά και κάντε μια ζεστή χειραψία, αυτό αρκεί. Λίγες μέρες αφού εγκατασταθεί στη δουλειά, κλείστε ένα 10λεπτο ραντεβού μαζί του για να του επικοινωνήσετε ποιες είναι οι αρμοδιότητές σας. Φροντίστε να μην πείτε τίποτε αρνητικό για τους συναδέλφους σας ή τον προηγούμενο διευθυντή σας, γιατί αυτή η συμπεριφορά κάθε άλλο παρά υπέρ σας θα μετρήσει
. Να είστε προετοιμασμένοι, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, να αναφέρετε τα 2-3 πιο σοβαρά προβλήματα αλλά και τα θετικά, καθώς και τη λύση που εσείς θα προτείνατε. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως έχετε μπροστά σας έναν άνθρωπο διαφορετικό από τον προηγούμενο, με διαφορετικές συνήθειες και τρόπους επικοινωνίας, που εσείς θα πρέπει με διακριτικό τρόπο να διερευνήσετε. Αν δεν είστε σίγουροι, είναι προτιμότερο να ρωτάτε απευθείας- με αυτό τον τρόπο και θα αποφύγετε να γίνετε ενοχλητικοί και θα χτίσετε μια ειλικρινή σχέση μαζί του.
Queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολυμπιακός - Metalist  [ 1 - 0  ]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ολυμπιακός - Metalist [ 1 - 0 ]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ