2012-03-16 00:12:05
Φωτογραφία για Guardian: Οι νέοι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους να γίνεται καπνός
Ακόμη ένα άρθρο δημοσιεύει ο Jon Henley στην Guardian από το αφιέρωμα «Η Ελλάδα στο όριο της φτώχειας», με τίτλο «Είδαμε το μέλλον μας να γίνεται καπνός».

Όπως ανέφερε το Mediagate.gr, ο δημοσιογράφος είναι στη χώρα μας για να ακούσει τις ιστορίες των απλών ανθρώπων και να μεταδώσει στο εξωτερικό την πραγματική κατάσταση του ελληνικού λαού.

Με τις «θρυμματισμένες φιλοδοξίες» των νέων ανθρώπων και την ανεργία ξεκινά ο Jon Henley, αναφέροντας παραδείγματα νέων που είναι μορφωμένοι και έχουν στείλει άπειρα βιογραφικά, όμως εξακολουθούν να μένουν άνεργοι και να ζουν με τους γονείς τους αδυνατώντας να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Ο 27χρονος John Matzavrakos μιλάει στην Guardian για τους επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, λέγοντας πως για κείνους δεν υπάρχει τίποτα που να τους κρατάει στην Ελλάδα.

Η επόμενη ιστορία έρχεται από τον Ανδρέα Κοσματη, υπάλληλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Κομοτηνής, ο οποίος εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί εδώ και 2,5 χρόνια
. Όπως αναφέρει ο ίδιος «Δεν είναι οικονομική κρίση, αλλά κοινωνική. Το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη, απλά αδιαφορεί. Κάθονται άνετα, πληρώνονται καλά κάθε μήνα και το μόνο που θέλουν είναι να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν».

Η τελευταία ενότητα του άρθρου αφορά τις προσπάθειες βοήθειας από τους Έλληνες της διασποράς, αναφέροντας το παράδειγμα της Βαλέριας Ηλιάδου από την Ολλανδία, η οποία έχει δημιουργήσει την ομάδα αλληλεγγύης Support Greece.

«Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα μόνο με μια ομάδα. Αλλά πιστεύω ότι αν υπάρχει ισχυρή θέληση, τα πάντα είναι δυνατά», σχολιάζει στην Βρετανική εφημερίδα.

http://www.mediagate.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι έτσι ρε Θρύλε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι έτσι ρε Θρύλε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ