2012-07-21 20:09:46
Φωτογραφία για Είναι ο Άσαντ έτοιμος να ρίξει χημικά στον ίδιο του τον λαό;
Τα χημικά όπλα είναι αυτά που μπαίνουν στο προσκήνιο, στον εμφύλιο σπαραγμό της Συρίας, καθώς οι αντάρτες ετοιμάζονται να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ενάντια στον ίδιο του τον λαό Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ένας ηγέτης των ανταρτών είπε πως ετοιμάζονται να σταλούν αντάρτες στις εγκαταστάσεις των χημικών όπλων. Από την πλευρά του ο στρατηγός Αντνάν Σίλου, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που αποσκίρτησε και εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, είπε πως: «Έχουμε μια ομάδα ακριβώς για να ασχοληθεί με τα χημικά όπλα. Είναι ήδη εκπαιδευμένοι να εξασφαλίζουν εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι αναλυτές των διεθνών εξελίξεων θωρούν πως στην Συρία βρίσκεται το μεγαλύτερο απόθεμα χημικών όπλων σε όλον τον πλανήτη, το οποίο αποτελείται κυρίως από σαρίν, αέριο μουστάρδας και κυανίδιο.


Ο στρατηγός Σιλού, υποστηρίζει πως η χώρα του έχει δύο κύριες εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην ανατολική Δαμασκό και στην πόλη Χομς, η οποία βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια της συριακής πρωτεύουσας. «Είχαμε 1.500 στρατιώτες και δύο ή τρεις στρατηγούς τοποθετημένους σε κάθε βάση», είπε.

Ο στρατηγός επίσης εμφανίζεται να συμφωνεί και με τις εκτιμήσεις Βρετανών αξιωματούχων οι οποίοι πιστεύουν πως ο ηγέτης του καθεστώτος, Άσαντ, δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει τα χημικά αυτά όπλα, εναντίον του ίδιου του του λαού.

«Γνωρίζω το χαρακτήρα του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Είναι πολύ πιθανό πως θα χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του. Μπορούν να τα αναπτύξουν από άρματα μάχης, από πυραύλους και από ελικόπτερα», είπε.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ