2012-03-16 09:53:05
Φωτογραφία για Εφεδρική αντλία από την Πάφο έδωσε νερό στη Λακατάμια
Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε την περασμένη βδομάδα στη Λακατάμια με την τετραήμερη διακοπή στην παροχή νερού, επιλύθηκε χάρις στην... κινητοποίηση των ειδικών συνεργείων του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων που μετέφεραν εφεδρική αντλία από την Πάφο στη Λευκωσία και την έθεσαν αμέσως σε λειτουργία. Εάν δεν μεταφερόταν η αντλία στην πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της Λακατάμιας θα ανέμεναν και άλλες ημέρες για να δουν το νερό να τρέχει στα ντεπόζιτά τους. Ο δήμος Λακατάμιας πάντως, νίπτει τας χείρας του για την όλη υπόθεση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, το πρόβλημα στην παροχή νερού στον Δήμο Λακατάμιας οφειλόταν σε βλάβη στις αντλίες τροφοδότησης νερού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και όχι σε κάποιο πρόβλημα της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας του Δήμου. «Επιπλέον όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας δούλευαν επί 24ώρου βάσεως για τη σωστή παρακολούθηση του προβλήματος και ενημέρωση των δημοτών, αλλά και για να απαντήσουν στα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέκτηκαν.


Η παροχή νερού έχει αποκατασταθεί πλήρως σε όλες τις περιοχές του δήμου Λακατάμιας το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου 2012». Από πλευράς του το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων παραδέχεται ότι όντως η διακοπή οφειλόταν σε βλάβη στις αντλίες υδροδότησης και στην απουσία εφεδρικής αντλίας για να καλύψει αμέσως το κενό. Η μεταφορά όμως αντλίας από την Πάφο, έλυσε το πρόβλημα.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο να επανέλθει η υδροδότηση σε όλα τα υποστατικά της Λακατάμιας, οφείλεται -σύμφωνα με το ΤΑΥ- και στο γεγονός ότι άδειασαν πολλά ντεπόζιτα κατοικιών.

Στην περιοχή υπάρχουν 13400 υδρομετρητές κάτι που αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ισάριθμα ντεπόζιτα. Τα πλείστα από αυτά άδειασαν, διότι η διακοπή του νερού άρχισε την Τρίτη, συνεχίστηκε την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Για ένα τετραήμερο δεν δόθηκε νερό και ήταν φυσικό να αδειάσουν πολλά ντεπόζιτα. Το ΤΑΥ, παρά τις δυσκολίες κατάφερε να αρχίσει τη διοχέτευση νερού την Παρασκευή, όμως χρειάστηκαν μέρες μέχρι να φτάσει το νερό σε όλα τα υποστατικά, διότι στο μεταξύ δημιουργήθηκε έλλειμμα πέραν των 10 - 15 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού σε ντεπόζιτα και δίκτυα. Η Λακατάμια αυτή την εποχή χρειάζεται κατά μέσο όρο 250 κυβικά μέτρα νερό την ώρα ή 6000 την ημέρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ