2012-07-24 09:19:03
Φωτογραφία για Συνταξιούχος δασκάλα χάρισε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο!
Εύσημα αξίζουν σε μία συνταξιούχο δασκάλα από το Κιλκίς που έκανε δωρεά στο ΕΚΑΒ ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο. Την ώρα που το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει συμαντικό πρόβλημα από την έλλειψη ασθενοφόρων η δωρεά ενός τέτοιου οχήματος είναι σαν δώρο εξ ουρανού.

Η κυρία Σοφία Προκοπίδου προχώρησε σε αυτή η δωρεά στη μνήμη του αδερφού της Κλεισθένη Προκοπίδη. Το ασθενοφόρο στοίχισε 82.000 ευρώ και η κ.Προκοπίδου έθεσε ως μοναδικό όρο το όχημα να ενταχθεί μόνιμα στο ΕΚΑΒ του Κιλκίς.

"Η υπερσύγχρονη μονάδα που μας χάρισε η κ. Προκοπίδου είναι πραγματικά ένα δώρο ζωής για εμάς και για τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Τέτοιες χειρονομίες είναι σπάνιες στις μέρες μας. Χάρη σ` αυτήν θα μπορούμε να διακομίζουμε με ασφάλεια τους βαριά ασθενείς που δεν είναι λίγοι. Επειδή το νοσοκομείο Κιλκίς δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) , μεταφέρουμε τα διασωληνωμένα περιστατικά σε διάφορα νοσοκομεία, ανάλογα που υπάρχει κρεβάτι, από τη Θεσσαλονίκη, την Πτολεμαϊδα και την Κοζάνη, μέχρι τη Λάρισα και την Καβάλα» δήλωσε ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Κιλκίς, Τάσος Παυλίδης.


Ο κύριος Παυλίδης συνέχισε δηλώνοντας: "Υπάρχουν ανάγκες και στα απλά ασθενοφόρα, καθώς τα περισσότερα έχουν καταγράψει περίπου 400.000 χιλιόμετρα. Ολο το βάρος στο νομό πέφτει στο ΕΚΑΒ, διότι εξυπηρετεί περίπου 70.000 πολίτες".

Η επίσημη ενσωμάτωση του ασθενοφόρου στο στόλο του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο νοσοκομείο της πόλης, με τη παρουσία εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων.

Η κ.Προκοπίδου συνταξιούχος δασκάλα, με μία κίνηση από καρδιάς θα συμβάλλει να σωθούν εκατοντάδες ζωές που θα κινδύνευαν να επιβιώσουν χωρίς αυτή τη προσφορά.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ