2012-07-24 18:59:02
Φωτογραφία για TI AΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
«Είναι υπέρ ή κατά της φωνητικής γραφής και του λατινικού αλφαβήτου (προοίμιο των οποίων είναι οι σχετικές απόψεις της διαβόητης Γραμματικής);» διερωτάται ο Βύρων Πολύδωρας, βουλευτής της ΝΔ, επανερχόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον αριθμό των φωνηέντων και τα δίφθογγα.

«Ας μας πουν όλοι όσοι με λοιδορούν και με καθυβρίζουν επειδή αγωνίζομαι για την προάσπιση της Ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα να μην περάσει η λεγόμενη φωνητική γραφή και το λατινικό αλφάβητο (διότι αυτό είναι το θέμα). Εκείνοι δηλαδή οι 140 γλωσσολόγοι, και ακόμη ο κ. Π. Μπουκάλας, ο κ. Στ. Κασιμάτης, ο κ. Π. Μανδραβέλης (αλήθεια, τι έπαθε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ;) ποια θέση παίρνουν; Είναι υπέρ ή κατά της φωνητικής γραφής και του λατινικού αλφαβήτου (προοίμιο των οποίων είναι οι σχετικές απόψεις της διαβόητης Γραμματικής); Αυτό θα ηρεμούσε τα πνεύματα και θα έφερνε την ειρήνη, κάνοντας τα «τύμπανα πολέμου» που εγώ έκρουσα να σιγήσουν! Αν τολμούν ας μιλήσουν και ας μας πουν ότι ποτέ δεν τους πέρασε από τον νου να αλλοιώσουν την Ελληνική γλώσσα με φωνητική γραφή και λατινικό αλφάβητο. Τότε θα τους ζητήσω συγγνώμη ή θα πω ότι βλέπω εφιάλτες (που δεν υπάρχουν) και ότι αδικώ τους υπέρμαχους Ελληνολάτρες και τους σύγχρονους γλωσσαμύντορες!!!

Υστερόγραφο: Στοιχηματίζω ότι, με χίλιες προφάσεις ή και χωρίς προφάσεις, δεν θα απαντήσουν στην πρόκλησή μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Πολύδωρας.
stoxos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μια γροθιά» για το Κάστρο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μια γροθιά» για το Κάστρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ