2012-07-24 23:35:07
Φωτογραφία για «Αναγκαίες προσαρμογές» στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ βλέπει το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συναινέσει σε αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος, μετά τη συνάντηση που είχε... ο Ευ.Βενιζέλος με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, γίνεται λόγος για «αναγκαίες προσαρμογές», επιμένοντας, ωστόσο στην εφαρμογή του κορμού του νέου θεσμικού πλαισίου.

Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να αρχίσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει την ολοκληρωμένη εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις αναγκαίες προσαρμογές και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς στόχος είναι να ξεκινήσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και να ενταχθεί δυναμικά το ελληνικό πανεπιστήμιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του πανεπιστημίου και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του λειτουργίες.

Οι πρυτάνεις παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τις προτάσεις τους για επιμέρους αλλαγές στον ισχύοντα πανεπιστημιακό νόμο (Ν. 4009/2011).

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αρμόδιος εισηγητής της ΚΟ Μάρκος Μπόλαρης.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ