2012-03-17 12:30:04
Φωτογραφία για Έκθεση για τα γερμανικά πανεπιστήμια στο ΑΠΘ
Για δέκατη τρίτη χρονιά, εκπρόσωποι γερμανικών πανεπιστημίων και άλλων φορέων της γερμανικής εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Έκθεσης Γερμανικών Πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και ώρες 10.00 με 17.00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Α.Π.Θ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, στις 13:00, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας, Wolfgang Hoelscher-Obermaier και ο Διευθυντής του Ενημερωτικού Κέντρου της DAAD στην Αθήνα, Alexander Roggenkamp.

Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία διεθνούς κύρους από όλη τη Γερμανία θα δίνουν πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματά τους, τις δυνατότητες έρευνας, είτε με εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είτε στο πλαίσιο μεταδιδακτορικών προγραμμάτων καθώς και για τη φοιτητική ζωή στην πόλη επιλογής.


Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις από εκπροσώπους των Πανεπιστημίων στο αμφιθέατρο της Κεντρική Βιβλιοθήκης.

Εκπρόσωπος του TestDaF-lnstitut θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις γλωσσικής επάρκειας, ενώ συνεργάτες του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης θα ενημερώνουν για τμήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία. Ο σύνδεσμος γλωσσικών κέντρων της Γερμανίας (FaDaF) θα παρέχει πληροφορίες για τμήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας αποκλειστικά στη Γερμανία.

Επιπλέον, εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας της Γερμανίας (Bundesagentur für Arbeit) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Απασχόλησης (EURES) από τη Γερμανία θα δίνουν πληροφορίες για την εργασία και τις συνθήκες διαβίωσης στη Γερμανία.

Τέλος, στα περίπτερα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της DAAD, εκπρόσωποι του Γραφείου Διασύνδεσης του Α.Π.Θ. και της DAAD θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με σπουδές και την έρευνα στη Γερμανία καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα ακόλουθα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Technical University of Braunschweig, University of Heidelberg, University of Applied Sciences of Cologne, University of Mainz, Τechnical University of Dortmund, University of Saarland, University of Frankfurt, University of Münster, University of Applied Sciences of Frankfurt, Technical University Bergakademie Freiberg καθώς και ο Σύνδεσμος 9 πολυτεχνείων (TU 9): RWTH Aachen, TU Berlin, TU Braunschweig, TU Darmstadt, TU Dresden, Karlsruher Institute of Technology, U Stuttgart, U Hannover. GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνελήφθη ο George Clooney
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνελήφθη ο George Clooney
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ