2012-03-17 13:22:22
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Γιατί επεδίωξε τη σύλληψη ο Τζώρτζ Κλούνει
Ο Κλούνει επεδίωξε τη σύλληψη για να τονίσει το ζήτημα του Σουδάν αλλά και το αρρενωπό του προφίλ που ετρώθη πρόσφατα Το βασικό όμως είναι ότι αν δεν είχε συλληφθεί ουδείς θα μάθαινε τι συμβαίνει στο Σουδάν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάνει τη φωνή του να ακουστεί έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες και πέρα από τα κόκκινα χαλιά, αφού είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και τις πολιτικές του απόψεις, που συχνά "περνάει" και στις ταινίες του.

Τον διάσημο ηθοποιό συνέλαβε η αμερικανική αστυνομία σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον. Είχε μπεί από την αστυνομία μία κκόκκινη γραμμή με σπρέυ που όποιος περνούσε θα συλλαμβάνονταν και φυσικά ο Τζορτζ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη σε μια χώρα που ο νόμος τηρείται για όλους.

Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ για την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.


Νωρίτερα, ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι ελπίζει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή στο θέμα και ότι είναι εντυπωσιασμένος από την προσωπική ενασχόληση του Μπαράκ Ομπάμα με αυτό. Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι αν δεν ληθφούν μέτρα εντός τριών ή τεσσάρων μηνών «θα έχουμε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή». Αργότερα ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος έχοντας καταβάλει πρόστιμο 100 δολαρίων.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν και ο πατέρας του Τζορτζ, Νικ, και ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Μόραν.

Ο Κλούνεϊ έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στο Σουδάν σε μια προσπάθεια να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομάρ αλ Μπασίρ είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ηγέτης που καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου.

Το Σουδάν έχει επίσης εμπλακεί σε πόλεμο με το Νότιο Σουδάν, το οποίο αποσχίστηκε μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιανουαρίου και κέρδισε την ανεξαρτησία του τον Ιούλιο του 2011.

Αφορμή η μεταφορά του πετρελαίου του Νοτίου Σουδάν από τον αγωγό που διέρχεται από το Σουδάν.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ