2012-03-17 13:53:04
Φωτογραφία για Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν λίγο πριν το θάνατό του είχε δώσει εντολή στους υποστηρικτές του στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν να... επιτεθούν στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη έγκυρες πηγές, ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα ήθελε να σκοτώσει και τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, τον πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων του Αφγανιστάν. Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι στο οποίο σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν, από Αμερικανούς κομάντο, στις 2 Μαΐου 2011.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του προεδρικού αεροσκάφους ώστε να σκοτωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρό του, τον Τζο Μπάιντεν.

"Ο Μπάιντεν δεν είναι προετοιμασμένος για τη θέση αυτή και αυτό θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση", αναφέρεται στο έγγραφο, στο οποίο υποστηρίζεται επίσης ότι ο θάνατος του Πετρέους "θα άλλαζε την πορεία του πολέμου στο Αφγανιστάν".

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τα έγγραφα έχουν αποχαρακτηριστεί και θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, τόσο το αραβικό πρωτότυπο όσο και η μετάφρασή τους.pamepreveza.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεβαφτείτε με ελαιόλαδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξεβαφτείτε με ελαιόλαδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ