2012-08-20 09:09:22
Φωτογραφία για Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα στο Ηράκλειο
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία πύρινα μέτωπα στο Ηράκλειο έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο εφιάλτης της πύρινης κόλασης ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις και... ξενύχτησε τους κατοίκους στο Καστέλι Κισάμου, τον Άγιο Νικόλαο και το Σμάρι Πεδιάδος.

Οι πυρκαγιές άφησαν πίσω τους στάχτη δεκάδες στρέμματα γης και καλλιεργειών και χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων που προστάτεψαν τις περιουσίες τους, δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με το πρώτο φως τις ημέρας είναι υπό έλεγχο.

Και στις δύο περιπτώσεις, όπως και στη φωτιά στο Λέντα που ξέσπασε χθες το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Κίσαμος

Η φωτιά ξέσπασε στις δύο τα ξημερώματα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική έκταση ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να περιορίσουν το μέτωπο μακριά από τον οικισμό και τις καλλιέργειες. Η φωτιά καίει ακόμα αλλά δεν απειλεί σπίτι και εκτιμάτε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι υπό πλήρη έλεγχο.


Άγιος Νικόλαος

Μάχη σώμα με σώμα με τις φλόγες έδωσαν τη νύχτα οι πυροσβέστες στον Άγιο Νικόλαο. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καρύδι, προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στην περιοχή, που αυτή την περίοδο έχει κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Καρύδι και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Λόγω της νύχτας, η συνδρομή των εναέριων μέσων ήταν αδύνατη και οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους, ενώ παραμένουν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς και τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων στις εστίες που έχουν σβήσει.

Λέντας

Εφιάλτες από το πρόσφατο παρελθόν ξύπνησαν στη νότια Κρήτη όταν ξέσπασε ένα ακόμα πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Λέντα. Από το μεσημέρι του Σαββάτου και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους. Αρχικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν το ενδεχόμενο επέκτασης της πυρκαγιάς και στη συνέχεια, να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Αυτή την ώρα πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης καθώς η φωτιά έχει σβήσει.

Πεδιάδα

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί στην Πεδιάδα. Άνδρες της πυροσβεστικής με τη συνδρομή πολιτών από το χωριό και μέσα της τοπικής αυτοδιοίκησης κατάφεραν να θέσουν τη νύχτα υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ