2012-03-17 20:05:07
Φωτογραφία για Αύριο θα πάω να ψηφίσω
του Γιάννη ΠαπαϊωάννουΕλάχιστοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει έλλειμμα κατανόησης μεταξύ κορυφής και βάσης του ΠΑΣΟΚ. Καθαρή ένδειξη για αυτό είναι η ανάλυση που γίνεται από τους λεγόμενους Κορυφαίους.

Στην ανάλυση τους η αποστασιοποίηση των μελών και φιλών του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπουργοί δεν εκτέλεσαν σωστά το μνημόνιο καθυστέρησαν και ολιγώρησαν και ήταν άδικοι πολλές φορές στις ισοπεδωτικές πολιτικές και περικοπές.

Όλοι οι πρωτοκλασάτοι βρίσκονται στην συνέχεια της γραμμής του Παπανδρέου βάση της οποίας το μνημόνιο είναι το όπλο πάνω στο τραπέζι που ενεργοποιήθηκε ως μηχανισμός σωτηρίας σε μια διασωστική προσωπική επιτυχία του, ενώ τα δάνεια είναι σωστικά και οι περικοπές σωτηρίες. Σε αυτή την ανάλυση οι μόνοι που έχουν κάνει λάθη είναι οι ίδιοι οι πρωτοκλασάτοι και κανένα λάθος δεν έκανε ο αρχηγός.

Η ανάλυση της βάσης μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν σε μεγάλο βαθμό αναγκαστικά ταυτόσημη
. Για να διαφωνήσεις πολιτικά έπρεπε να αντλήσεις στοιχεία από το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζεται ή να εξοργιστείς ατομικά για κάποια περικοπή που σε έπιασε και εσένα. Έτσι οι έξοδοι μελών από το ΠΑΣΟΚ ήταν για καιρό ατομικές ή είχαν συνδικαλιστικό χαρακτήρα ενώ όσοι έφευγαν εκείνη την εποχή σπάνια πήγαιναν σε άλλο κόμμα. Όταν αυτές οι συνδικαλιστικές έξοδοι ολοκληρώθηκαν, έμειναν οι ιδεολογικές έξοδοι που όμως και πάλι δεν πάνε σε άλλο κόμμα αλλά φτιάχνουν νέα ή τηρούν στάση αναμονής.

Περιμένουν να δουν αν το ΠΑΣΟΚ θα ξαναμπεί σε μνημονική κυβέρνηση παρά την οποία πιθανή εκλογική καταδίκη.

Και οι δυο αυτές ομάδες εξόδου είχαν διαφωνία στην άσκηση πολιτικής και ταύτιζαν το μνημόνιο με μια μορφή αναίτιας αδικίας και κάπου εκεί σταματούσαν την ανάλυση, καθώς στην εικόνα έμπαινε η θεωρία της σωτηρίας από τον ΓΑΠ που δικαιολογούσε την αδικία. Μια θεωρία με κοντά ποδάρια που θα κλονιστεί από τις αποκαλύψεις Στρος Καν αρχικά, θα βληθεί καίρια από τον περιορισμό της Εθνικής κυριαρχίας τύπου Ραιχενμπαχ και θα καταρρεύσει τελικά παντού, κυρίως από τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξεταστική και βοηθούντος της αποχώρησης Παπανδρέου που ανοίγει στόματα. Έτσι και αλλιώς δεν την πίστευε κανείς αλλά ελάχιστοι είχαν το θάρρος να αμφισβητήσουν στην δομή της λόγω της κομματικής πειθαρχίας. Ας μην ξεχνάμε ότι όσοι το έκαναν διαγράφτηκαν.

Η βάση του ΠΑΣΟΚ και όλη η ελληνική κοινωνία εξαρχής θα ξεκινά να αναλύει από το σημείο που όλα γίνονται «μαντάρα» και χάνεται ο έλεγχος. Ενοχλείται απίστευτα από την φανατική προσκόλληση και το πάθος που θα δείχνουν οι υπουργοί στην εκτέλεση του μνημονίου και στις εντολές της τρόικας Ο μεταρρυθμιστικός και μνημονιακός οίστρος θα ανακοπεί μετά τους πρώτους μήνες καθώς θα αρχίσουν τα παράπονα των Πασοκων σε βουλευτές και υπουργούς. Όλοι οι υπουργοί ξέρουν ότι αυτά που ζούμε είναι αποτελέσματα λαθών της τότε κυβέρνησης της οποίας υπήρξαν μέλη. Παρόλα αυτά θα επιμείνουν επί μακρών να κάνουν την θεωρία της διάσωσης του ΓΑΠ σημαία, καθώς τίθεται θέμα πολιτικής επιβίωσης όλων τους. Η ψήφος και η λαϊκή ετυμηγορία θα αναβάλλεται συνεχώς και αυτή η θεωρία -ελπίζουν πως ίσως να- μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σανίδας σωτηρίας.

Βεβαίως η χρησιμότητα της σταμάτα στα στούντιο των ΜΜΕ καθώς στην κοινωνία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην κοινωνία χρειάζονται σεκιουριτάδες και οι κινήσεις τους γίνονται τοίχο τοίχο. Παρόλα αυτά επιμένουν.

Ακόμη και σήμερα παρατηρούμε όλους τους πρωτοκλασάτους -μόνοι αυτοί σε όλο τον κόσμο (εντός και τώρα τελευταία Λουκα-Καστανίδης εκτός του ΠΑΣΟΚ) να επιμένουν εγκλωβισμένοι και αυτιστικοί στην θεωρία της διάσωσης της χώρας από τον Παπανδρέου.

Μόνο ο Xρυσοσοχίδης πήγε να τα γυρίσει και όλοι ξέρουν ότι έχει δίκιο. Αλλά δεν ήταν το timing και οι λόγοι του γυρίσματος σωστοί. Όλοι καταλάβαμε ότι ήθελε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μέσω αυτού του γυρίσματος. Όλοι καταλάβαμε ότι η Αλήθεια αποκαλύπτονταν για να εξαργυρωθεί. Και η κοινωνία του την είχε στημένη όπως την έχει στημένη σε όλους τους. Η γιούχα που έπεσε τότε «μάζεψε» τους πάντες από το να αυτομολήσουν από την θεωρία της διάσωσης. Τρομοκρατήθηκαν Σήμερα αυτή η προσκόλληση τους καθιστά ευάλωτους όχι μόνο έναντι της ψήφου του λαού αλλά έναντι της Ιστορίας που αποκαλύπτεται και συνήθως δεν παραλείπει τίποτα για τόσο ιστορικά γεγονότα όπως η έλευση του ΔΝΤ.

Ο Βενιζέλος σε αυτό το σημείο είναι μια τομή. Παρέμεινε μακριά από τα Οικονομικά με επιλογή της ηγεσίας, παραπεταμένος στο Άμυνας να παριστάνει τον Αβραμόπουλο του ΠΑΣΟΚ στοχοποιημένος ως υπονομευτής και απομοκομμένος από το «στενό περιβάλλον».

Θα καταθέσω και ένα περιστατικό που είναι αληθινό και είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Στις πρώιμες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο από την βάση του κινήματος, πολλοί Πασόκοι στράφηκαν σε αυτόν και ανέμεναν αντιδράσεις. Κάποιοι του ζήτησαν τότε να αποχωρήσει είτε απλώς αντιδρώντας, είτε για νέο κόμμα, είτε απλώς για να παριστάνει την χρυσή ευκαιρία.

Σε όλους απαντούσε μονότονα με το μότο: «προτεραιότητα έχει να σώσουμε την χώρα». Μετέφερα αυτά τα λόγια του ίδιου όπως τα άκουσα σε φίλους στην Λάρισα, και αφού τράβηξα διαχωριστική στο τι θεωρώ διάσωση της χώρας πέρασα στο αντιμνημόνιο. Ήταν Μάιος του 2010. Η διαχωριστική παραμένει ακόμη και σήμερα. Παρόλα αυτά παρακολουθούσα από κοντά όπως γνωρίζεται όλοι…

Με απανωτές παρεμβάσεις του στα οικονομικά «Ζητούσε» με πολιτικό τρόπο από καιρό να αναλάβει το ΥΠΟΙΚ. Δεν έκανε παρεμβάσεις για το κάποιο άλλο κομμάτι του κυβερνητικού έργου αλλά μόνο για τα οικονομικά. Αλλά όλα όσα πρότεινε έπεσαν όπως είναι γνωστό στο πηγάδι της θεωρίας του υπονομευτή.

Δικαιούται αύριο να αρχίζει την ανάγνωση του από την εποχή που αναλαμβάνει το Οικονομικών και βάζει το επιτυχημένο κούρεμα στο τραπέζι. Υπάρχει μια τομή. Θα πρέπει να αφήσει τους τακτικισμούς κορφής και να αναζητήσει την απομάκρυνση από την θεωρία της διάσωσης για να πείσει την βάση του ΠΑΣΟΚ πέρα από τους πρωτοκλασάτους. Η Βάση του ΠΑΣΟΚ ξέρει τα πάντα και έτσι και αλλιώς σε λίγο θα μιλήσει ως Ελληνικός Λαός και θα κάνει σκόνη την θεωρία της διάσωσης μοιράζοντας τιμωρίες.

Αύριο λοιπόν πάμε να ψηφίσουμε για την επόμενη ημέρα. Για να τους κράζουμε από Δευτέρα και να φταίξουμε το ΠΑΣΟΚ και την χώρα που θέλουμε. Μόνο με δυο ευρώ! Ευκαιρία…

Παραμένουμε αντιμνημονικοί μέχρι να τελειώσουν όλοι ή να μετανοήσουν και να κλάψουν πικρά όπως εμείς. Δεν θα χαριστούμε πολιτικά σε κανέναν που θα λέει ότι το μνημόνιο έσωσε την χώρα. Το μνημόνιο δεν έσωσε την Χώρα. Είναι μια τραγωδία και την καταστρέφει. Όσοι επιμένουν στην θεωρία της διάσωσης γίνονται κωμικοί.

Στο τέλος του δρόμου αν δεν αλλάξει η ρότα της χώρας τα μεσαία και τα χαμηλά αστικά στρώματα θα καταλήξουν να μισούν το ευρώ! Από εδώ θα βοηθήσουμε αυτό να συμβεί. Είναι πλούτος και στάδιο εξέλιξης του Ελληνισμού που πρέπει να σταθεί και πάλι όρθιος με τους δικούς του όρους. Το μέσα ή έξω από το ευρώ θα το αποφασίσει ο ίδιος με ψυχραιμία και ωριμότητα. Με φωτιά και με τσεκούρι πάντα ο κόσμος προχωρεί.

Το μόνο άμεσο κέρδος για την Ελλάδα από αυτή την τραγωδία είναι η απαλλαγή από Καραμανλήδες και Παπανδρέου τις αυλές και τα παράσιτα γύρω τους, αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή σελίδας. Μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας και των πολιτών που τους έδιωξαν. Είναι το τέλος της μεταπολίτευσης και σημείο καμπής για μια ανερχόμενη νέα πολιτική τάξη απαραίτητη προϋπόθεση της νέας πορείας της χώρας.papaioannou.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ