2012-08-21 00:11:18
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ...
Προς νέα παράταση της προθεσμίας για να παρουσιάσουν πλήρεις φακέλους οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προσανατολίζεται η ΕΕΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του "pamesports.gr".

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει την Τριτη (12:00) προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων που δεν έχουν λάβει για την ώρα αδειοδότηση (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Πανθρακικός, Βέροια, Πλατανιάς).

Από τις παραπάνω ομάδες, οι περισσότερες αναμένεται να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχουν και ομάδες, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ, που δεν θα καταφέρουν να παρουσιάσουν πλήρη φάκελο, λόγω έλλειψης φορογικής ενημερότητας ή άλλων εκκρεμοτήτων.

Πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν πως η ΕΕΑ είναι διατεθειμένη να δώσει νέα προθεσμία μέχρι την Πέμπτη, για τις περιπτώσεις ομάδων που δεν θα καταφέρουν ούτε την Τρίτη να παρουσιάσουν όλα τα απαραίτητα εγγραφα.


Αν μάλιστα οι ομάδες που θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεν καταφέρουν ούτε την Πέμπτη να παρουσιαστούν έτοιμες, τότε η Επιτροπή θα συντάξει πόρισμα που θα σταλεί στην ΕΠΟ, η οποία σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, είναι αρμόδια και υποχρεωμένη να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, ειδικά για τις ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, αν οι οφειλές τους ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, τότε η ποινή που προβλέπεται, κυμαίνεται από αφαίρεση δέκα βαθμών έως υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

Στην ΕΕΑ δεν φέρονται να είναι διατεθειμένοι να παρανομήσουν, χορηγώντας "προσωρινές άδειες" στις "προβληματικές" ομάδες, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν νομικές ενέργειες εναντίον τους, από ομάδες που έχουν άμεσο συμφέρον, όπως αυτές της Football League που προσβλέπουν σε προβιβασμό.

Αναμένεται άρα να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα. Αν θα καταλήξουν δηλαδή να επιβάλουν άμεσα τις προβλεπόμενες κυρώσεις ή αν θα επιτρέψουν την -πιθανόν υπό αίρεση- συμμετοχή των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι αγώνες των ομάδων που δεν θα έχουν άδεια, κάτι που αν συμβεί, θα ισχύσει για πρώτες αγωνιστικές, με την ελπίδα να βρεθεί λύση για τις προβληματικές ΠΑΕ μέσω της πολιτείας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ