2012-08-22 17:06:06
Φωτογραφία για Τα hedge funds «παίζουν» και πάλι Ελλάδα!
Μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα καθώς ορισμένα funds πιστέουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση θα πάνε καλά, κάτι που θα τους αποφέρει καλύτερη απόδοση κεφαλαίων. Σύμφωνα με το Reuters, αυτά τα funds θεωρούν πως τα ομόλογα, που προσέλκυσαν ελάχιστους αγοραστές μετά το δεύτερο πακέτο διάσωσης του Μαρτίου που επέφερε βαριές ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, μπορεί τώρα να είναι ευκαιρία, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι οι πολιτικοί μπορούν να διατηρήσουν την Ελλάδα στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των όρων των πακέτων διάσωσης.

Αν και οι όγκοι της αγοράς εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, με πολλά funds να προτιμούν να αποφύγουν τις συναλλαγές στο μόλις 17% της ονομαστικής αξίας, ένα fund, το Adelante Asset Management εκτιμά πως η επιφυλακτικότητα είναι υπεροβολική και έτσι διπλασίασε τη συμμετοχή του στο καλάθι ελληνικών ομολόγων που κατέχει στα περίπου 14 σεντς πριν από μερικές εβδομάδες.


Ο CEO της εταιρείας, Julian Adams αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι, αυξάνοντας την έκθεση του fund του στο ελληνικό χρέος στο 4% από 2%.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πάνε πολύ καλά», τόνισε. «Φαίνεται ότι διαπραγματεύονται τις απαραίτητες περικοπές στον προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια. Φαίνεται ότι θα έχουν τη συμφωνία της τρόικας», συμπλήρωσε.

Ο Adams όμως δεν είναι ο μόνος που αυξάνει την έκθεσή του στην Ελλάδα. «Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό outlook», δήλωσε στο Reuters prime broker του Λονδίνου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ