2012-08-25 19:33:02
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση στην πώληση της Emporiki Bank
Εβδομάδα περαιτέρω εξελίξεων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Credit Agricole την προσεχή Τρίτη. Στη συνεδρίαση πιθανολογείται –αν και τελευταίες πληροφορίες δεν το προεξοφλούν κατ’ ανάγκη– ότι το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole, έχοντας αξιολογήσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί από την Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Emporiki Bank.

Η πώληση της τράπεζας συνδυάζεται με την υποχρέωση των Γάλλων να ανακεφαλαιοποιήσουν την Emporiki προκειμένου να πετύχουν την αποδέσμευσή τους από τη χώρα μας. Σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τους αναλυτές, η Emporiki θα πρέπει να ενισχυθεί με τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθεί αποτελεσματικά.

Οποια από τις τρεις μεγάλες τράπεζες αποκτήσει την ανακεφαλαιοποιημένη Emporiki Bank, αφενός, θα ενισχύσει αποφασιστικά το μέγεθός της στην τραπεζική αγορά, ενώ θα ωφεληθεί και από τα πρόσθετα κεφάλαια που θα εισφέρει η Credit Agricole.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ