2012-03-18 11:40:12
Φωτογραφία για Το ντέρμπι των… αποδείξεων!
Η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε. Το απόγευμα της Κυριακής ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τη νίκη να αποτελεί… φάρμακο για τους δύο αντιπάλους.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν πως έχουν ακόμα τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» για να δείξουν πως έχουν αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ και να κάνουν το πιο αποφασιστικό… βήμα για την διατήρηση των κεκτημένων εντός των… τειχών.

Ανέκαθεν οι «μάχες» μεταξύ των δύο «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν… περιορίζονται «καθαρά» στο αγωνιστικό κομμάτι. Σημαντικό ρόλο παίζει το γόητρο, το οποίο… μετατρέπει την ήττα… απαγορευτική για τους δύο «μονομάχους». Ωστόσο, το ντέρμπι της Κυριακής (18/3) παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και από βαθμολογικής άποψης, καθώς ίσως κρίνει τη «μάχη» του τίτλου.

Το «τριφύλλι» πάει στη μεγάλη μάχη της 25ης αγωνιστικής με μειονέκτημα τεσσάρων βαθμών, με αποτέλεσμα η νίκη να αποτελεί… μονόδρομο για το «συγκρότημα» του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρήσει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα
. Αντίθετα, με πλεονέκτημα θα παρουσιαστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι γνωρίζουν πως μπορούν να… τελειώσουν από το βράδυ της Κυριακής την υπόθεση του τίτλου.

Με Βιτόλο στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Με ένα ευχάριστο νέο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, το Σάββατο (17/3) καθώςο Βίκτορ Βιτόλο προπονήθηκε κανονικά και μετέχει στην αποστολή. Μάλιστα, ο Ισπανός αναμένεται να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στο 4-3-3, ο Καρνέζης θα είναι στον «άσο» με τον Μαρίνο στα δεξιά, τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο και τους Καντέ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Βιτόλο, Κατσουράνης και Σιμάο, με τον Ζέκα να κινείται από τα δεξιά, τον Κουίνσι από τα αριστερά και τον Χριστοδουλόπουλο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός αποστολής για τους «πράσινους» έμειναν οι: Λέτο, Μπουμσόνγκ, Κοτσόλης, Ρούντολφ, Πετρόπουλος, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Μαυρίας, Λαγός, Φουρλάνος και Ταμπάκης.

Μέσα ο Ιμπαγάσα, εκτός ο Τοροσίδης

Με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αλλά χωρίς τον Βασίλη Τοροσίδη θα παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» κατάφερε και ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, εν αντιθέσει με τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, τη θέση του αρχηγού των Πειραιωτών στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Φρανσουά Μοντέστο. Από εκεί και πέρα, στο 4-3-3 του Ολυμπιακού, ο Μέγιερι αναμένεται να διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια, με τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο και τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο στην άμυνα.

Πιο μπροστά τους θα βρίσκεται ο Ορμπάιθ, έχοντας δίπλα του τους Μανιάτη και Μακούν, με τον Καμερουνέζο να… κερδίζει στα «σημεία» τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος προέρχεται από πρόβλημα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Αμπντούν, με τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Τζεμπούρ στον άξονα, ως μοναδικός προωθημένος.

Εκτός αποστολής από το «συγκρότημα» του Πειραιά έμειναν οι: Τοροσίδης, Ντιόγκο, Φετφατζίδης, Μόνχε και Δασκαλάκης.
Onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Δούκισσα και τα στρατά!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Δούκισσα και τα στρατά!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ