2012-03-18 12:13:02
Φωτογραφία για Κρήτη μου… Άσχημο Νησί!
Με εταιρεία “Λαϊκής” Βάσης σε συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων Κρήτης και Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας προσπαθεί ο Αρναουτάκης -με την... θεσμική ιδιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη- να “παρέμβει” στον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν καταθέσει προτάσεις και έχουν λάβει άδειες παραγωγής βιομηχανικών ΑΠΕ από τη ΡΑΕ για την Κρήτη.

Ο απονήρευτος Κρητικός μπορεί να σκεφτεί: «μωρέ καλά το κάνει ο άνθρωπος, καλός πατριώτης είναι που θέλει το καλό του τόπου μας»… την ίδια ώρα που καλά γνωρίζουμε το κόλπο με τις εταιρείες Α.Ε. δήθεν λαϊκής βάσης που λειτουργούν ως ιδιώτες, που μετοχοποιούνται, που αφού μαζεύουν τα λεφτά του κοσμάκη και τις περιουσίες, μετά μπαίνουν στο χρηματιστήριο δήθεν για την ανάπτυξη του τόπου κ.τ.λ, κ.τ.λ. και στο τέλος γίνονται τραπεζικά παραρτήματα-ιδωτικά παραμάγαζα για τα λαμόγια.

Έχουμε τέτοια «επιτυχή» παραδείγματα εδώ στη Κρήτη όπως: οι ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, η ΑΝΕΚ, η ΛΑΝΕ που τις ξεπούλησαν και ανήκουν πλέον σε ξένα συμφέροντα και ο Κρητικός πληρώνει το ακριβότερο εισιτήριο της Ευρώπης.


Εδώ είναι που μπερδεύει το πράμα…. γιατί ο Α. τα ξέρει αυτά και δεν πρέπει να κοροϊδεύει τον ανυποψίαστο Κρητικό που τον ψήφισε.

Αλήθεια, γιατί δεν ζητά ο Α. να υλοποιήσει τουλάχιστον μέρος των αδειών παραγωγής που έχουν δοθεί στη Κρήτη των 4.000-5.000 MW και να δοθούν στην εταιρεία λαϊκής βάσης , μόνο ζητά επί πλέον άδειες, δηλαδή επί πλέον καταστροφή της Κρήτης;

Απλά με την πονηρία του αυτή προκαλεί χωροθετική συμφόρηση εκχωρούμενων αδειών, χωρίς να θίγει τα πραγματικά άνομα συμφέροντα των υφιστάμενων μεγαλοεταιρειών.

Η αλήθεια είναι ότι ο Α. αξιοποιεί τώρα τη θέση του περιφερειάρχη για να στήνει παιγνίδια με καθαρά ιδιοτελή συμφέροντα και όχι για δημόσιο όφελος.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς (πριν ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες αποκαλύψεις…) ο Α. προσπαθεί με την δήθεν Εταιρεία Λαϊκής Βάσης να γίνει ο νονός, ο τροχονόμος και ο ταξιθέτης των ιδιωτικών επενδύσεων βιομηχανικών ΑΠΕ.

Βιομηχανικών επενδύσεων ΑΠΕ ξένων συμφερόντων και πουλημένων στους ξένους “Ελλήνων”, με όλη την χρηματική διαπλοκή κρατικών θεσμών και επιχειρηματικών ομίλων που πάντοτε ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον και χαρατσώνει το λαό! Δηλαδή ενώ η χώρα παραπαίει και βρίσκεται προ των θυρών της χρεοκοπίας, που μας έφεραν τέτοιες ακριβώς τακτικές από τέτοιας ποιότητας πολιτικά στελέχη, αυτοί οι ίδιοι, τα ίδια λαμόγια, κρυφά από το λαό, κάνουν πάλι τα ίδια και μένουν ατιμώρητοι.

Συγκεκριμένα: Η κίνηση αυτή του Α. γίνεται σε μια περίοδο όπου αποκαλύπτονται τρομακτικά πράγματα όπως:

Οι ΑΠΕ όχι μόνο δεν είναι αθώες οικολογικά –πράσινη ανάπτυξη την είπανε κατά ευφημισμόν– αλλά τείνουν να καταστρέψουν το τοπίο, τη φύση, την αγροτική παραγωγή το περιβάλλον και την φυσιογνωμία της Κρήτης ως ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης.

Οι ΑΠΕ στη Κρήτη υποτάσσονται απόλυτα στα γερμανικά συμφέροντα (εργοστάσια παραγωγής υλικών και μηχανημάτων ΑΠΕ, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, μεταφορά με καλώδιο και κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία). Δηλαδή έρχονται σήμερα γιά μία πλήρη κατοχή της Κρήτης εκδικούμενοι ίσως την ταπεινωτική τους ήττα το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με την απώλεια 8.000 αλεξιπτωτιστών από τον άοπλο και άμαχο Κρητικό Λαό.

Κάθε Βιομηχανική ΑΠΕ της Κρήτης ας θεωρηθεί σήμερα ως ένα τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Το καλώδιο των Γερμαναράδων που θα βυθιστεί στη θάλασσα θα το πληρώσουν οι Κρήτες καταναλωτές με ειδικό φόρο ΑΠΕ 20 Ευρώ σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ, δηλαδή 500.000 Κρητικοί Χ 20 Ευρώ = 10.000.000 ευρώ Χ το άπειρον = αστρονομικά ποσά αφού θα μπαίνουν κάθε δίμηνο ως νέο χαράτσι. Τα χαράτσια αυτά θα δίδονται στην εταιρεία που θα κατασκευάσει το καλώδιο… αν το κατασκευάσει ποτέ λόγω του ανέφικτου και εν τέλει μάλλον θα καταλήξουν στα χέρια επιτηδείων και σε καταθέσεις στο εξωτερικό όπως έγινε και με τα χαράτσια για τα σπίτια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η Κρητική Γη που παραδίδεται σήμερα για Βιομηχανικές ΑΠΕ συνιστά ουσιαστικά οριστική εκχώρηση ιδιοκτησίας, τα βουνά θα καταξεσκιστούν από δρόμους και εγκαταστάσεις και όπου να κοιτάξεις θα βλέπεις τζάμια, τεράστια παλούκια, καθρέφτες, μέταλλα, ηλιακά θερμοκήπια, και κάθε παρωχημένης τεχνολογίας γερμανική σαβούρα που θα ρυπαίνει και θα μολύνει το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης μας.

Πλησιάζει η ώρα που οι μικροί επενδυτές των φωτοβολταϊκών, δυναμικότητας 80KW, θα πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν τις τράπεζες αφού τους μειώνουν ήδη την τιμή ανά KW και θα τους τα πάρουν μισοτιμής οι μεγαλοκαρχαρίες.

Κανένα αντισταθμιστικό όφελος υπέρ του δημοσίου, καμία σημαντική ωφέλεια υπέρ των εργαζομένων και του Κρητικού Λαού δεν προμηνύουν οι Βιομηχανικές ΑΠΕ όπως αποκαλύπτεται τώρα.

Μέσα σε αυτό το προδοτικό πλαίσιο ο Αρναουτάκης με την Εταιρεία ΑΠΕ Λαϊκής Βάσης παραπλανεί το Κρητικό Λαό και τον βάνει να σκέφτεται ότι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ, ότι είναι ευκαιρία να σωθούμε από τη κρίση, ότι οι Κρητικοί φορείς θα κερδίσουν αν πάρουν και αυτοί εκτός από τους «Γερμαναράδες» άδειες παραγωγής κ.τ.λ. δηλαδή ως υποκριτής Αρχιερέας αφού μεταλαμβάνει πρώτος του «δηλητηρίου» δίδοντας το καλό παράδειγμα, εξωθεί το λαό στο δηλητηριασμό της εθνοπροδοσίας.

Ο πραγματικός στόχος του είναι: Να γίνει ο καθοριστικός παράγοντας που θα διευθύνει στην Κρήτη το παιγνίδι με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να παρεμβαίνει στον ανταγωνισμό τους ως θεσμικός νονός, να αυξάνει το κύρος του ένθεν των πλουσίων κακείθεν του λαού.

Ως γνήσιος λαϊκιστής και λαμόγιο της εξουσίας που χώνεται παντού, μία θα είναι η κατάληξή του, η διαπλοκή, ο συμβιβασμός και η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ αφού πρώτα θα έχει καταφέρει να τυφλώσει τον απλό λαό, λέγοντας ΝΑΙ σε όλα!…

Από κοντά και ορισμένοι Δήμαρχοι και τα Μοναστήρια της Κρήτης που για ψίχουλα εκχωρούν θετικές αποφάσεις, Γη και Ύδωρ για τη σύσταση της δήθεν εταιρείας λαίκής βάσης.

Κρητικέ Λαέ μη τους αφήσεις άλλο να πληγώνουν την Ελλάδα, Κυνήγησέ τους–Εξόντωσέ τους! "

epanastasitora.posterous.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ