2012-09-01 00:57:03
Φωτογραφία για Θετικές αποτιμά ο Γ.Προβόπουλος τις αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο
Μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση, οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε ένα «πιο ισχυρό και αποτελεσματικό» τραπεζικό σύστημα, ανέφερε ο Γ.Προβόπουλος.

Θετικές θεωρεί ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος τις ανακατατάξεις στο τραπεζικό τοπίο, επισημαίνοντας πάντως πως θα επιθυμούσε «πιο γρήγορες και επιθετικές» εξελίξεις για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, όπως ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε την Παρασκευή.

«Το λέτε… με μια βεβαιότητα. Τι υποκρύπτει αυτή η βεβαιότητα;» ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι τα πράγματα κινούνται. «Ανήκω σε αυτούς, βέβαια, που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα. Αυτό είναι, νομίζω, θετικό. Στον τραπεζικό χώρο, έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων που, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό».


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει πώς εξελίσσονται τα πράγματα με την εποπτεία των τραπεζών.

«Είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό, πράγματι, προχωράει αρκετά γρήγορα», απάντησε ο κ. Προβόπουλος, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις.

«Θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν, βέβαια, και εκεί δυσκολίες, αλλά υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση να κινηθούμε γρήγορα. Και αυτό θα είναι θετικό, όταν προχωρήσει και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα», κατέληξε.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ